Tenis

Đoković siguran protiv Manarina

Dvoranski uslovi i igra pod zatvorenim krovom centralnog vimbldonskog terena nijesu omeli najboljeg na svijetu. Đoković je protiv vrlo dobrog Manarina bio odličan i stigao je do maksimalnog trijumfa.Manarino je odlično parirao u prvom setu. Već u uvodnom gejmu propustio je dvije brejk lopte, a u četvrtom spasio jednu. Sve do desetog gejma nakon toga je bilo mirno, ali je onda u momentu kada je servirao da ostane u setu, Francuz promašio zicer na 30:30 i odvelo ga je to u gubitak ne samo prvog već i drugog seta.

Đoković je sa 6:4 dobio uvodni dio meča i onda odmah na startu drugog napravio brejk i trasirao put ka vođstvu od 2:0. Manarino nije uspio da se oporavi pa je najbolji na planeti sa 6:3 došao do ogromne prednosti.

Francuz je podigao nivo igre u trećem setu. U prvom gejmu spasio brejk loptu, a u narednom propustio pet prilika da napravi brejk (tri uzastopne). Đoković je uvijek u vaćnim momentima pronalazio dobar prvi servis, a u sedmom gejmu ritern je bio pravi pa je viđen brejk za 4:3. Djelovalo je kao da je to to, međutim Manarino se nije složio. U desetom gejmu nije dozvolio Đokoviću da odservira za pobjedu. Iskoristio je drugu brejk loptu u tom gejmu, osmu ukupno da poravna na 5:5.

Novak je isčupao taj brejk (poslije 00:30), a onda je u 13. gejmu odigrao nekoliko nevjerovatnih poena, protiv kojih čak ni motivisani Manarino nije imao što da pokaže. 7:5 za novu maksimalnu pobjedu.

U trećem kolu čeka ga pobjednik meča Belući Kveri. Amerikanac je favorit i zbog mjesta na ATP listi i jakih udaraca koji pogoduju travi.

Send this to a friend