Tenis

Kerber u spektakularnom finalu šokirala Serenu!

Kerber je briljirala protiv Serene, sjajno se borila od samog starta i potpuno zasluženo je nanijela Sereni Vilijams prvi poraz u finalu Gren slema još od 2011. godine.

Njemica je poslije dva sata i sedam minuta igre srušila najbolju teniserku na svijetu, a Serena će imati za čim da žali, jer je danas mnogo griješila, posebno loša je Amerikanka bila na mreži.

Kerber je odlično ušla u meč, brzo je došla do brejka i vođstva 3:1. Međutim, Serena se vratila u meč i izjednačila na 3:3, ali odmah je Kerber došla do novog brejka, koji je uspjela da sačuva i slavi sa 6:4 u prvom setu.

U drugom setu Serena je smanjila broj grešaka i jedan brejk joj je bio dovoljan da slavi sa 6:3. Očekivalo se da Serena u trećem setu potvrdi ulogu ogromnog favorita, ali Kerber je odigrala fantastično.

Njemica je povela 2:0, a nije na nju uticala ni Serenina serija i izjednačenje na 2:2. Kerber je vezala tri gema i tako došla na korak od istorijskog uspjeha – 5:2.

Međutim, Serena je uspjela da ostane u igri, uz brejk smanji na 5:4, a čak i tada se očekivalo da Amerikanka preokrene. Ipak, Kerber je fantastično odigrala u desetom gemu. Serena je napravila nekolike greške, a kada je Kerber imala meč loptu Amerikanka je volej na mreži izbacila u aut, pa je Njemica došla do velikog uspjeha.

Serena je napravila čak 46 neiznuđenih grešaka, kao i 47 vinera. Njemica ima mnogo bolji odnos vinera i neiznuđenih grešaka 25/13.

Send this to a friend