Tenis

Mladenović prejaka za Danku Kovinić

Najbolja crnogorska teniserka nije razočarala na centralnom terenu pariškog kompleksa, ali je danas naišla na vrlo raspoloženu protivnicu koja je igrala bolje odlučujuće poene i na momente imala i sreće, kao kada je recimo u drugom setu vratila brejk potpuno promašenim udarcem.

Kovinićeva je loše ušla u meč i odmah na startu je izgubila servis. Prva dva gejma Danka nije bila na nivou i baš ta je prednost bila dovoljna Mladenović da stvori prednost koju je u samom finišu uvećala drugim brejkom za 6:3.

Start drugog seta dao je nadu da Danka može da iznenadi 44. na planeti. Brejk pa sačuvan servis i Kovinićeva je povela 2:0. Prednost brejka sačuvala je u četvrtom, ali ne i u šestom gejmu. Jednostavno pri vođstvu naše teniserke od 3:2, Mladenović je odigrala nekoliko briljantnih poteza, prvo natjerala Danku na dva teška smeča, od kojih je drugi završio u autu, a na kraju je pri pokušaju riterna loptu pogodila ramom i ispostavilo se to je bio savršen drop šot za 3:3. 

Mladenović je iskoristila taj talas da veže tri gejma pa je vrlo brzo došla u situaciju da na 5:3 servira za pobjedu. Ipak Kovinićeva je pokazala da ima nevjerovatnu snagu volje i učinila je ono što niko nije očekivao, napravila brejk i svojim servisom poravnala na 5:5!

Ipak ispostavilo se da je to bio posljednji trzaj Crnogorke. Mladenović je odigrala dobar servis gejm povela 6:5, a onda je Danka sa nekoliko loših izbora udarca i grešaka olakšala Francuskinji put do brejka i pobjede!

Danka je pobjedom nad Kukalovom u prvoj rundi ostvarila najbolji rezultat u karijeri na nekom gren slemu. Slijede pripreme za kratku sezonu na travi i premijerni nastup na seniorskom izdanju Vimbldona.

Send this to a friend