Tenis

Nadal: Ništa zabranjeno nijesam uradio

Hakerska grupa Fensi Bers juče je objavila podatke iz kartona Rafaela Nadala i Moa Faraha, na kojima se vidjelo da su koristili nedozvoljena sredstva, ali iz zdravstvenih razloga uz specijalnu dozvolu anti-doping agencije.

“Kada tražiš dozvolu za lijek iz terapeutskih razloga i dobiješ je, nisi uradio ništa što je zabranjeno. To nije novost, ovo je demagogija. Nikad nisam uzeo ništa za poboljšanje mog učinka. Ljekove sam uzimao jer je doktor mislio da su najbolji za moje koljeno”, rekao je Nadal i dodao:

“Sport mora biti čist i to mora biti jasno. Ne smijemo iznevjeriti ljude kojima predstavljamo primjer. Moramo biti uvijek dobar uzor. Bilo bi dobro za sportiste, navijače i medije da kad god se neki sportista testira na doping da rezultati budu javno objavljeni. Tako bi se riješio ovaj problem. Sport mora postati transparentan, govorim to godinama”

Nadal je više puta optuživan za korišćenje dopinga, a posljednja je to uradila bivša francuska ministarka sporta, koju je Rafa tužio zbog klevete.

Send this to a friend