Tenis

Raonić na Žabljaku spremao finale Vimbldona

Momak rođen u Podgorici juče je u prvom Gren slem finalu u karijeri izgubio od Endija Mareja za trofej na nezvaničnom prvenstvu svijeta u tenisu.

“Miloš je poslije Rolan Garosa otišao sedam dana u Žabljak, izolovao se od televizije i telefona, odmorio se i došao je nedjelju dana prije Kvinsa da počne da trenira. U našoj kući komuniciramo isključivo na našem jeziku, na Whats App ili kako god, u kući se govori na našem, a on ima sreću i da ima dosta naših na ATP turu. Sa Novakom, Jankom, Viktorom priča na našem, ako već imate neki jezik, zašto ga ne sačuvati, to je naša ideja”, rekao je Raonić za B92.

Prije više od dvije decenije porodica Raonić preselila se preko okeana.

“Stigli smo u Kanadu 1994. godine. Dvije godine kasnije blizu nam je bio jedan teniski kamp i tu je bio njegov prvi susret sa tenisom – stariji brat je u početku takođe išao, ali Miloš nije htio da igra sa njime, već uglavnom sa trenerom. Mi smo se 1998. vratili nakratko u Crnu Goru, ali poslije tri mjeseca smo je napustili definitivno i ostali u Kanadi. Miloš je u Crnoj Gori išao jedno polugodište u školu, a u januaru 1999. ponovo je zatražio da trenira tenis“, istakao je Raonić.

Send this to a friend