Tenis

Raonić: Obećao sam roditeljima da ću se vratiti u Crnu Goru, ali tamo nemam korijene

Kanadski teniser je rekao da će se vratiti u Podgoricu kako bi ispunio obećanje dato roditeljima.

“Kanada je dala mojim roditeljima šansu da omoguće djeci bolju budućnost. To sam shvatio kada sam odrastao i počeo da putujem. Obećao sam roditeljima da ću nakon karijere poput braće vratiti se u Podgoricu i dobiti fakultetsku diplomu. Ipak nemam korijene (prim. aut. Italijani upotrijebili riječ radici – koja znači korijeni) u Crnoj Gori jer sam otišao sa tri godine.” – kazao je Raonić koji ima jasan cilj u teniskoj karijeri.

“Da postanem broj 1 na svijetu i da osvojim Gren Slem. Ipak prije toga moram još da napredujem, a to je naporan i dugačak posao.” – rekao je Miloš.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zevs
Gost
zevs

cak i da novak ima i hrvatske
cak i da novak ima i hrvatske krvi ali oce da je srbin i to kaze sa ponosom. zato ga turbo crnogorci i mrze. inace upoznao sam desetak djokovica tokom zivota i gle cuda – svi srbi !
nijedan montenegrin

Anonimni
Gost
Anonimni

e sad da ti odgovorim pošto
e sad da ti odgovorim pošto me prozivaš…veliko PIH na tvoj komentar,ne treba da pljuje državu koja mu je sve dala nego sa poštovanjem da se odnosi prema njoj,ali isto tako da poštuje svoje porijeklo i zemlju odakle je potekao…

Anonimni
Gost
Anonimni

pa cime je on to izrazio
pa cime je on to izrazio nepostovanje? jednostavno smatra da ga nista ne veze za crnu goru, nije decko opterecen podjelama na prave i krive crnogorce….

Anonimni
Gost
Anonimni

hahaha đoković srbin, a mama
hahaha đoković srbin, a mama mu hrvatica a tata crnogorac ..blago nama sa njima ..sinovima i potomcima jedne slavne zemlje koja se zvala CRNA GORA i koju je cijenio i poštovao čitav svijet..a koje se danas stide neki izrodi

Anonimni
Gost
Anonimni

ako je izrod onaj ko se stidi
ako je izrod onaj ko se stidi lopovluka, korupcije i gomile stvari koje su bile sramota starim crnogorcima na koje se vi “moderni” pozivate, onda sam ja izrod…. a takvi ka ti su “praviiiii” crnogorci…. kad bi se zaje****li…

zzz
Gost
zzz

djokovic – srbijancina? prvi
djokovic – srbijancina? prvi put cujem za to. Novak je srbin ka i svi djokovici , ada nije mogao bit kinez. to sto su odje alergicni na srbe nije opravdanje za neznanje.

Anonimni
Gost
Anonimni

jel moguće,nevjerovatno kakavjel moguće,nevjerovatno kakav stojser.Sa Žabljaka u Podgoricu iz Podgorice u Canadu al naravno,njegovuđa se nije mogla izbačit.Ova država ti nije ništa dala,ni tebi ni tvojim roditeljima al su ti ipak korijieni u njoj stojseru mali.Ostaćeš uvjek mali.Zato je Đoković za tebe gospodin iako je srbijančina i uvjek će te odrati đe god te sretne tako da osvajanje grand… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

do juce ste ga dizali kao
do juce ste ga dizali kao najvecega crnogorca, sto je muka danas? ne busa se ka vi, pa je odma stojser i seljak? svaka cast momku, zna koji su mu prioriteti…. od evivanja se ne zivi…..

Anonimni
Gost
Anonimni

bra’o kralju,što ti nije
bra’o kralju,što ti nije jasno u dijelu “ova ti država nije ništa dala”?ovdje uopšte nije riječ u evivanju.radi se o malom stojseru koji se stidi svojeg porijekla.ovo nema veze ni sa vlašću ni sa državom.Stojser,podgoričanin… to nijesu geografski pojmovi,to je ,mentalni sklop a izgleda ni tvoj nije mnogo otišao od njegovog

Anonimni
Gost
Anonimni

nije ni izjavio da se stidi,nije ni izjavio da se stidi, samo ga nista ne veze za crnu goru, osim sto je rodjen na toj teritoriji….. zasto to treba da bude lose? to samo kod nas se gleda ka nesto coce uzasno….. momak tako osjeca, a to sto se ti ne slazes sa tim, ne znaci da je stojser ili… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

jedno veliko PIH! ovog jada ijedno veliko PIH! ovog jada i bijede na šta je spala naša domovina za koju su mnogi nesebično davali svoj život,samo se gleda kroz interes koliko ćeš voljeti svoju zemlju,je li starim crnogorcima Crna Gora bila SVETINJA,voljeli su je više nego sebe i ginuli za njenu slobodu a zna se što se kaže za one… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

a sto pih, “veliki” crnogorcea sto pih, “veliki” crnogorce? po tvojoj prici ispade da su se zadnjih hiljadu godina svi borili za evropsku crnu goru? svi vi sto se bsate u prsa, svi ste vi interesdzije, imali ste razlog da glasate za milovu crnu goru ili ste jednostavno ovce ispranoga mozga….. sto treba momak, da pljune na drzavu koja mu… Više »

Z
Gost
Z

Nije Korijen nego Korjen…
Nije Korijen nego Korjen….Nije Pobijeda nego Pobjeda…..Nije Podijela nego Podjela……valjda….ako grijesim ispravite me. Onda sam pogresno naucen.

Anonimni
Gost
Anonimni

da, pogresno si naucen, slabo
da, pogresno si naucen, slabo si gramatiku savladao, jer svako pravilo ima izuzetaka…. kaze se korijen, od tebe prvi put cujem korjen…. zasto bi lomili jezik bez potrebe? procitaj malo, pa ces vidjet da ne pricam napamet… ovo je samo prijateljski savjet….

Anonimni
Gost
Anonimni

Slusaj najacu nebulozu”
Slusaj najacu nebulozu”’Obecao sam roditeljima da cu se vratit u Crnu Goru,al tamo nemam korijene”Moram ti postavit jedno pitanje ‘Odakle si stigao u Kanadu,da nisi iz Svecke?Ako je ovo stvarno tvoja izjava RAZOCARAN SAM!

Anonimni
Gost
Anonimni

ah, sve coce “patriote”… a
ah, sve coce “patriote”… a da im se ukaze neka prilika za grdnim parama, zinula bi im svima g***ca, ne bi se $ekirali za korijenje, korov i drugo rastinje…

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

sve ovo na stranu , ali
sve ovo na stranu , ali uporedi li ovo neko dolje montenegro i argentinu? nije ni cudo sto se sve ambisa. uporedjuje neko protektorat i drzavu. najbolje jos da je uporedio montenegro sa njemackom ili italijom.
raonicu spasavaj se i ne naginji se kroz prozor !

repa
Gost
repa

Znaš kad ćeš ti biti broj 1,Znaš kad ćeš ti biti broj 1, kad na vrbi rodi grožđe. Mogao je i Đoković uzeti tuđe državljanstvo, kao ti i Seleš, ali je ostao ovdje i mlati sve vas koji tamo imate odlične uslove. Nole je čist dokaz da je izmišljotina ta vaša priča da se prodajete Americi zbog nekakvih boljih uslova,… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

aj ne mlatinjaj….. selesaj ne mlatinjaj….. seles nije bila mala kad je posla, a djokovic je odrastao u srbiji, zasto bi mijenjao drzavljanstvo… raonic je kao dijete tamo posao i ta drzava mu je sve dala….. to ti je isto ka da sad obama ode u afriku i uzme drzavljanstvo tamo neke drzave radi “korijena”, a batali americko….. ne lupajte,… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

niko ne spori što je uzeoniko ne spori što je uzeo državljanstvo,ništa mu država nije dala,ni njemu ni mirotiću ni još pojedinima pa ni onom pekoviću.al uporedi npr pekovića koji je srbin na kvadrat al brale,zna se okle je.Mirotić isto..tako da broj 10-Podgoričanin sa kanadskim pasošem i zdravstvenom knjižicom sa njegovuđe a i ti ajte po gasu polak.Od njega su… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

pa kakve veze ima u ciju jepa kakve veze ima u ciju je klasu i ciji pasos ima, i koja ga je televizija uzdigla ovdje? nit je to trazio, a ne vjerujem ni da zna…. stvar je u tome sto su odma poceli ovdje ovi moderni da ga svojataju cim je poceo da postize rezultate a saznalo se da je… Više »

brat iz Nemačku ;)
Gost
brat iz Nemačku ;)

Da je i meni rođak Brano
Da je i meni rođak Brano Gvozd#nović, i ja bi isto rekao…..bez korijena, korjenitog….ahh, brat Raonić…a veze ti on nema šta su korijeni, nego zbog rođaka ga sramota ….haha….

Anonimni
Gost
Anonimni

A gdje to treba da imaA gdje to treba da ima korijene, u ovakvoj Crnoj Gori koja se odrekla sebe i kojoj su nezavisnost donijeli najveći kriminalci u Evropi, gdje je vrh države sve goli kriminalac i gdje je makar polovina pljunula na tradiciju. U pravu si momče, ali će Crna Gora opet biti što je bila nekad i opet… Više »

mico
Gost
mico

Potpuno se slazem sa @Gradjaninom
Potpuno se slazem sa @Gradjaninom

Anonimni
Gost
Anonimni

A gdje to treba da imaA gdje to treba da ima korijene, u ovakvoj Crnoj Gori koja se odrekla sebe i kojoj su nezavisnost donijeli najveći kriminalci u Evropi, gdje je vrh države sve goli kriminalac i gdje je makar polovina pljunula na tradiciju. U pravu si momče, ali će Crna Gora opet biti što je bila nekad i opet… Više »

Z
Gost
Z

Bravo za komentar
Bravo za komentar

Anonimni
Gost
Anonimni

sto je, rent-a-crnogorci? stosto je, rent-a-crnogorci? sto treba, da se busa u prsi kako je crnogorac, a kanada mu sve dala? brao vi ga, cutuci…. da ste pravi crnogorci, ne bi se svojatali sa njime, no bi postovali tudje misljenje….. koliko god da ima ili nema korijene, koliko god se naziva kanadjaninom, vise je za crnu goru uradio no vi… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Decko je mozda htio reci daDecko je mozda htio reci da ga nista ne veze za CG posto je odsrastao u Kanadi sto je normalno Mislim da ce rta jedna posjeta biti dovoljna da rasprsi sve iluzije. Neka se zahvali bogu sto je tako i sto ne obiija trafike tuce se i ulicari po PG kao mnogi njegovi vrsnjaci. Da… Više »

Mile
Gost
Mile

Ni to nije problem ako ga
Ni to nije problem ako ga ništa ne vezuje za Crnu Goru, a ne pada mi na pamet da ga svojatam,
samo šta je čovjek bez korijena pa makar oni bili i u CG. I ja bi rado bio norvežanin sa korjenima u CG.

Anonimni
Gost
Anonimni

eee,ovo je već metro ljigavac
eee,ovo je već metro ljigavac!

Anonimni
Gost
Anonimni

Bice svjetski prvak,kako da
Bice svjetski prvak,kako da ne

Građanin
Gost
Građanin

Najbolji fudbaler na svijetu
Najbolji fudbaler na svijetu Mesi je kao dečak došao iz Argentine u Španiju- Barselonu, koji su u njega uložili puno da bi postao ono što je danas. Međutim on igra za reprezentaciju Argentine a ne Španije što je normalno za svakog ko ima svoju državu- svoje korene.

Mile
Gost
Mile

Bravo!
Bravo!

Ivan ct
Gost
Ivan ct

Nebrini, ovdje se sve moze
Nebrini, ovdje se sve moze kupit. Za diplomu nebrini, a i korjene mozes kupit ako ti trebaju.
A sto ces se vracat ovamo moj Milose, da bi ovamo moga zivjeti treba ti neka druga diploma…za ovaj fukarluk, se ide citav zivot u skolu.

Boka
Gost
Boka

Vratiće se u Splendidi Sveti
Vratiće se u Splendidi Sveti Stefan….ha,ha…kakvi su to jaki Crnogorci i Srbi majko mila.

kafeetin
Gost
kafeetin

mozda si nindza kornjaca ili
mozda si nindza kornjaca ili cak mocni rendzer

Mile
Gost
Mile

Mogao si se roditi i na marsu
Mogao si se roditi i na marsu, ali KORIJENI su ti svakako u Crnoj Gori i ne ljuti se na DRŽAVU. Nije ni nama ovdje bajno, ali se možemo ljutiti samo na pojedince a ne na DRŽAVU što bi nam trebalo biti svetinja!

Anonimni
Gost
Anonimni

@Mile
@Mile
Ne moze on da se ljuti na CG jer on uopste nista ne osjeca prema njoj. Naprosto ne poznaje nas i bolje sto je tako.

Mile
Gost
Mile

Ma poštujem ja njega i
Ma poštujem ja njega i njegovo da je Kanađanin, to nije sporno.
No roditelji su ga morali naučiti šte znače korijeni i da se ne stidi korjena radi đedova
i baba njegovih.

Boka
Gost
Boka

aoooooooo….katastrofa.A
aoooooooo….katastrofa.A italian rodjen u Americi teško da će reć da nema korijene u Italiji….Italo amerivkano.

Anonimni
Gost
Anonimni

Durmitorac
Durmitorac

Anonimni
Gost
Anonimni

Evo i ja ne mogu smatrat da
Evo i ja ne mogu smatrat da imamo istu otadzbinu Serbo Rastoder, Zeka iz Ulcinjai, Mandic i ja. Znam da bi je sjutra oburdali i preveli u neku drugu da im moze bit.

pfff
Gost
pfff

Korijeni su ti iz sela Vrela
Korijeni su ti iz sela Vrela kod Žabljaka, na putu ka Njegovuđi. Eto da znas.

Sanna
Gost
Sanna

Ne znam odakle je gospodin,
Ne znam odakle je gospodin, ali je moćno ružan

Anonimni
Gost
Anonimni

Bice d aje njegovimBice d aje njegovim roditeljima bilo mnogo lijepo u CG pa su posli u bijeli svijet. Sto moyete ocekivati od nekoga ko je sa tri godine otisao iz svoje zemlje. Ni svjesan nije bio ni je dje je ni dje je otisao. I sad, vi veliki crnogorci kritikujete njega. Cime ga je ova drzava zaduzila, pa da… Više »

Srbin_
Gost
Srbin_

Mislim da je ovo loše
Mislim da je ovo loše prevedeno. Vjerovatno je htio da kaže da Kanadu doživljava više kao domovinu, nego Crnu Goru. To je i razumljivo, kada se uzme u obzir da je čitav život proveo tamo. Senzacionalizam gdje ga nema.

Anonimni
Gost
Anonimni

Sto ocete ljudi sa takvimSto ocete ljudi sa takvim komentarima? Tipican stav ljudi iz malih sredina. Covjek se naprosto tako osjeca i ne stidi se da kaze i tu nema grijeha. Kraj price. On je Kanadjanin i jedino tako treba i da bude. Covjek treba da bude slobodan i ono sto mu srce govori i svaka mu cast sto je… Više »

Dragutin
Gost
Dragutin

To što ti ne znaš šta si samo
To što ti ne znaš šta si samo dokazuje da si Srbin koji nije istražio svoje porijeklo.

Z
Gost
Z

Vjerovatno ne znas sta su
Vjerovatno ne znas sta su korjeni. Djedovi su ti sa sela Njegovudje kod Zabljaka ako ne grijesim. Po frizuri ti se vidi da si daleko od nas. Mozda si dobar momak ali ne vidim da si ponesen za Crnom Gorom.

Anonimni
Gost
Anonimni

ne vrci se kad nemas korijene
ne vrci se kad nemas korijene , a diplomu cemo ti poslati da te castimo …djedovi su ti toliko zasluzili da ti ucinimo…

Anonimni
Gost
Anonimni

Tužno je kad mu roditelji
Tužno je kad mu roditelji nisu rekli za korijene.

Send this to a friend