Vaterpolo

Crna Gora otputovala na SP, Brguljan: Naše je da se borimo

S obzirom na sva dešavanja, i kasni početak priprema, mlade ’’ajkule’’ otputovale su za Almati sa ciljem da pruže maksimum, da se prikažu u najboljem mogućem svijetlu, koliko je to moguće u ovom trenutku, bez imperativa velikog rezultata.

’’Odlučeno je u Savezu da najbolji igrači iz Budve i Jadrana ne nastupaju za reprezentaciju već da pomognu klubovima tokom kvalifikacija za Ligu šampiona. Idemo dosta podmlađeni, imamo samo trojicu igrača koji su 1995. godište, tu su još i nova vaterpolo pravila… Naše je da se borimo, igramo za državu! I treneri i igrači su dali maksimum tokom priprema, imali smo problema, ali se nadamo nekom dobrom rezultatu. Vidjećemo koliki će biti naš maksimum na šampionatu. Što se tiče grupe, očekujem prolaz u narednu rundu, očekujem i da se domognemo četvrtfinala, a onda ćemo vidjeti. Mislim da možemo da napravimo iznenađenje’’, poručio je pred put kapiten Matija Brguljan.

Crna Gora se nalazi u grupi A sa Egiptom, Južnom Afrikom, Hrvatskom i Brazilom. Kako sada stvari stoje Brazil najvjerovatnije neće učestvovati na takmičenju zbog problema sa vizama. Konačna informacija znaće se pred sami start šampionata.

Send this to a friend