Vaterpolo

FOTO: “Ajkule” poražene od SAD u sjajnom meču

Amerikanci su poveli preko Azeveda sredinom prve četvrtine, dva minuta kasnije Bonani je pogodio za 2:0 i to je bio rezultat nakon prvih osam minuta.

Na startu druge dionice Draško Brguljan je smanjio, ali je Bonani vratio dva gola viška domaćinu. Na tri ipo minuta do poluvremena Petrović je pogodio za 3:2, minut kasnije pogodio je i Čučković za izjednačenje. Seriju ”ajkula” prekinuo je Azevedo, nakon samo 30 sekundi strijelac je bio Kupido, a na 40 sekundi do isteka Darko Brguljan je smanjio na 5:4.

Treću četvrtinu otvorio je Kupido za 6:4, isti igrač je povisio na plus tri. Sa igračem više Crna Gora je preko Ivovića smanjila na 5:7, ali je već u sljedećem napadu Semjuels pogodio za plus tri. Do kraja pretposljednjeg dijela Mišić je smanjio na 8:6.

”Ajkule” su odlično otvorile posljednju četvrtinu, Radović je sa dva gola poravnao na 8:8. Do prvog vođstva na meču Crna Gora je došla dva ipo minuta prije kraja preko Klikovca, ali je Danstan izjednačio već u sljedećem napadu. Novim brzim golom Azeveda, Amerika je ponovo povela. Imali smo posljednji napad, situaciju sa igračem više za izjednačenje, ali je šut Klikovca odbranio Baron.

Crnogorska vaterpolo ekspedicija 1. avgusta putuje za Rio.

SAD – CRNA GORA 9:10 (2:0, 3:4, 3:2, 2:3)

Hjuston, TX (University Of Houston CRWC Natatorium)

Igrač više: SAD 11 (4), Crna Gora 14 (6)

SAD: Mozes (5 odbrana), Danstan 1, Halok, Obert, Roels, Kupido 3, Semjuels 1, Azevedo 3, Bouen, Bonani 2, Smit, Men, Baron (5 odbrane). Selektor: Dejan Udovičić, Pomoćnici: Džek Kocur, Aleks Rodrigez.

CRNA GORA: Radić (8 odbrana), Draško Brguljan 1, Pasković, Petrović 1, Darko Brguljan 1, Radović 2, Pješivac, Čučković 1, Ivović 1, Mišić 1, Klikovac 1, Vidović, Šćepanović (1 odbrana). Selektor: Vladimir Gojković, Pomoćnici: Petar Porobić, Nenad Vukanić.

Send this to a friend