Vaterpolo

FOTO: Đukanović primio vaterpoliste: Duboko poštovanje za vaš rezultat

“Svako ko racionalno gleda na stvari mora biti izuzetno ponosan na to kako je vaterpolo reprezentacija predstavljala svoju državu. To ne zavređuje izuzetan respekt samo Vlade Crne Gore i mene lično već sam siguran da takav utisak dijeli i ukupna crnogorska javnost”, rekao je predsjednik Vlade.

Selektor reprezentacije Vladimir Gojković je rekao da su se naši vaterpolisti vratili na mjesto koje im pripada i dodao da smatra da sada treba pojačati rad sa mladim igračima.

“Kapiten nacionalne selekcije Nikola Janović je ocijenio da je naša reprezentacija na turniru prošla najteži put i da je realno bila najbolja”, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević, predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić, direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović i ministar prosvjete Predrag Bošković.

Tokom razgovora je iskazana potpuna saglasnost da bi rezultat naše muške vaterpolo reprezentacije trebalo iskoristiti kao dodatni motiv i podsticaj za unapređenje vaterpola prije svega u Herceg Novom i Kotoru kao sredinama u kojima ovaj sport ima tradicionalno utemeljenje, ali i za osnaživanje baze kroz popularisanje vaterpola u sredinama poput Bara, Podgorice i Nikšića gdje treba što prije okončati radove na stvaranju tehničkih uslova za uključivanje najmlađih kategorija u ovaj sport.

Send this to a friend