Vaterpolo

FOTO: Janović: Bazen u Nikšiću jedan od ljepših koje sam vidio tokom karijere

 U toku su završni radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena SC Nikšić, a predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Opštine Nikšić i PVK Nikšić obišli su objekat koji će ispunjavati najsavremenije standarde za bavljenjem vaterpolo i plivačkim sportom.

Bazen u Nikšiću obišao je i nekadašnji kapiten Crne Gore Nikola Janović koji je izrazio veliko zadovoljstvo samim izgledom cjelokupnog objekta.

’’Izuzetan objekat, reprezentativan bazen. Igrao sam na brojnim bazenima, ali ovaj je među ljepšim. Objekat izuzetno značajan za Nikšić. Treba početi sa strategijom vezanom za mlađe kategorije, da se što veći broj djece uključi u školu plivanja i vaterpola. Nikšić je grad sporta i ja očekujem da u budućnosti iznjedri veliki broj vaterpolista koji će igrati za reprezentaciju. Vjerujem da će u budućem periodu ovo biti baza za pripreme svih naših nacionalnih selekcija. Ovo je divan bazen i potrebno je domaćinski se ophoditi prema njemu”, istakao je Janović.

’’Kao što je poznato, od septembra prošle godine obilazimo radove na bazenu svakih 15 dana i imamo redovne sastanke sa predstavnicima Opštine Nikšić. Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da smo došli do kraja radova. Bazen je u funkcionalnom smislu spreman za rad. Ostalo je još nekoliko dodatnih radova, uređenje oko terena, prostorija. Naručili smo semafor koji će biti za primjer, uskoro stiže i igralište. Treba vremena da još to stigne, da se montira i to je još neke dvije do tri nedjelje da se sve kompletira. Tako će se stvoriti uslovi da bazen pored toga što će služiti za rekreaciju građana, bude i u funkciji održavanja zvaničnih utakmic. Mi godišnje u pogonu imamo u prosjeku tri selekcije, i imali smo problema da obezbijedimo dovoljan broj sati za rad svih selekcija. Ovim objektom stvorićemo sve uslove za to, a ponekad je tokom treninga jako važno da je bazen od 50 metara. Završetkom ovog bazena i sa bazenima na primorju imaćemo sve uslove za rad, a već ovog ljeta određene selekcije treniraće na bazenu u Nikšiću”, poručio je direktor VPSCG Petar Porobić.

Send this to a friend