Vaterpolo

FOTO: Otvoren olimpijski bazen u Nikšiću

Podsjetivši na donatorsko veče koje je održano prije godinu, predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović zahvalio se svim donatorima koji su podržali projekat rekonstrukcije.

Grbović kaže i da je otvaranje bazena potvrda da je položen test odgovornosti prema crnogorskoj državi.

 

“Svi radovi na bazenu su urađeni kvalitetno, a projektovani i izvedeni sistemi grijanja, ventilacija i priprema sanitarne i tople vode  su u skladu sa najvećim evropskim standardima energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine. Nikšić izgradnjom bazena i skorom rekonstrukcijom  hotela Onogošt stvara uslove da bude centar daljeg razvoja vaterpola u Crnoj Gori“, istakao je Grbović.  

Urađenim zadovoljni su i u Plivačkom i vaterpolo savezu Crne Gore.  

“U ime Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore obećavam da ćemo svim svojim kapacitetima, koji nijesu veliki, ali postoje, da pomognemo rad bazena i da pomognemo plivanje i vaterpolo u Nikšiću“, naglasio je predsjednik Plivačkog i vaterpolo saveza Srđan Kovačević.  

 

Otvaranju bazena predhodila je finalna utakmica crnogorskog prvenstva za  juniore u vaterpolu.  

Treće mjesto osvojio je klub “Primorac”, drugo klub “Budva”, dok je pobjednički pehar osvojio klub “Jadran”.  

Na svečanom otvaranju olimpijskog bazena Petar Porobić uručio priznaje za doprinos, afirmaciju i promociju crnogorskog vaterpola i crnogorske reprezenatcije vaterpolisti Nikoli Janoviću.

 

“Imam posebno zadovoljstvo da u ime Vaterpolo saveza Crne Gore Nikoli Janoviću uručim priznaje, jedan skromni poklon,  za doprinos koji je dao formiranju naše reprezentacije i svim postignutim rezultatima u proteklim godinama“, rekao je Porobić.

Svečanom otvaranju bazena u Nikšiću prisustvovao je i premijer Milo Đukanović i brojni predstavnici političkog i društvenog života Crne Gore. 

Send this to a friend