Vaterpolo

Jokić: Vrijeme je da iz trećeg pokušaja osvojimo medalju

Predragu Jokiću ovo će biti četvrte Olimpijske igre, treće sa Crnom Gorom. Na Igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine ”ajkule” su zaustavljene u borbi za bronzanu medalju.

”Sa te strane mogu da budem zadovoljan mojom karijerom, da je duga, da sam dobro radio, a i da su ovo moje četvrte Igre dovoljno govori sve. Mogu da kažem da smo naporno trenirali, da ćemo biti spremni, ali i pametniji u ovom trećem nastupu. Vjerujem da je ovo treća sreća i da ćemo uspjeti da osvojimo medalju. Imamo dosta iskustva, negativnog iskustva sa Olimpijskih igara. Izgubili smo sve četiri utakmice za medalju. Vjerujem da smo izvukli pouke iz tih mečeva i da ćemo spremni početi takmičenje u Riju”, kazao je Jokić za sajt PVSCG i dodao… 

”Bićemo oslabljeni neigranjem Nikole Janovića koji je odigrao fenomenalno Evropsko prvenstvo, bio je pravi kapiten, nosio je ekipu do medalje. Veliki hendikep, ali mi starosjedioci i ostali momci iz reprezentacije, sa iskustvom sa prethodnih Olimpijskih igara, sa poukama koje smo izvukli iz tih duela, uradićemo sve što je do nas da ne napravimo iste greške i da se vratimo sa nekom od medalja”, zaključio je 33-godišnji reprezentativac Crne Gore.

Naša selekcija će sjutra u Hjustonu odraditi prvi trening, dok je meč dvije selekcije zakazan za 30. jul od 16 sati i 30 minuta. Podsjećamo, ”ajkule” su u grupi B sa selekcijama Francuske, Hrvatske, Italije, Sjedinjenih Američkih Država i Španije.

Send this to a friend