Vaterpolo

Milion eura donirano za rekonstrukciju bazena u Nikšiću

Donatorsko veče organizovali su opština Nikšić i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore (VPSCG). Projektom je za rekonstrukciju bazena predviđeno milion i 150 hiljada eura. Na donatorskoj večeri, uz brojne donatore iz Nikšića i Crne Gore, i predstavnike nekoliko kolektiva iz regiona, prisustvovao je i premijer Milo Đukanović.

Gradnja bazena počela je 1972, a završena je 2000. godine, ali je, zbog nemogućnosti zagrijavanja i drugih tehničkih nedostataka, funkcionisao samo nekoliko mjeseci. Predsjednik nikšićke opštine Veselin Grbović kazao je da je odziv donatora bio izvanredan i da je večeras prikupljeno milion i 6,5 hiljada EUR, dok je jedan broj donatora koji su bili spriječeni da prisustvuju večeri najavili pomoć od još 50 hiljada.

“Preostaje još da obezbijedimo ostatak od oko 150 hiljada eura kako bi rekonstrukcija bila u potpunosti završena najkasnije do kraja godine”, rekao je Grbović.

Predsjednik VPSCG Srđan Kovačević kazao je da, uz veoma dobar večerašnji odziv, bitna i promocija takvog modela prikupljanja sredstava i završetka posla u Crnoj Gori.

“Uspješno veče pokazalo je da u Crnoj Gori ima kompanija koje su spremne da prepoznaju pravi projekat i podrže ga na pravi način. Nadam se da će obo biti uspješan model preko koga možemo nastaviti dalje da radimo”, rekao je Kovačević. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ban Ki Mun
Gost
Ban Ki Mun

baš sam srećan što sebaš sam srećan što se pokrenula priča i uradio jeda konkretan korak u našem gradu. Ostaje nada da će seprojekat završiti do kraja i da će Nikšić ponovo imati jedan od 4 olimpijska bazena na Balkanu! Ali me sad interesuje..da se tražilo prikupljanje 100.000€ pomoći za neko obljelo dijete(ne dao Bog da zatreba nekom) iz Nk,… Više »

wawt
Gost
wawt

Kad se sve zavrsi,neka
Kad se sve zavrsi,neka dodatnu notu daju takozvani navijači,popularni “čobani” koji ce svoje velikosrpske pjesme i parole isticati u regionalnim utakmicama.Pokazali su obraz i protiv košarkaša Prištine,”braVo” im ga

Anonimni
Gost
Anonimni

poziv svim niksicanima koji
poziv svim niksicanima koji su na privremenom boravku u Kotoru da organizuju nesto i ovdje jer smo mi ocigledno nesposobni! Svaka cast!

Z
Gost
Z

Da ispravim novinara….Da ispravim novinara…..Bazen je odmah zavrsen i otvoren utakmicom dva tada najbolja evropska kluba…Partizan I Mladost (Zagreb). Bilo je prelijepo meni koji sam imao 10 godina na otvaranju. Tada se prevrnula montirana bina….srecom nije niko nastradao…! Rezultat nije bio vazan. Sportski centar je nastavljen da se gradi i zavrsen te 2000te godine ako se dobro sjecam. Bio je… Više »

Erol Vrevic
Gost
Erol Vrevic

Bilo bi dobro kad bi
Bilo bi dobro kad bi rekonstruisai i bazen u Pljavljima…
A da, pljevlja nemaju bazen..

Da
Gost
Da

Sjajno!! Nadajmo se da će i
Sjajno!! Nadajmo se da će i ovaj bazen u Kotoru biti rekonstruisan do 2050-te godine pa da vaterpolisti ne dobijaju upale i angine od hladne vode i da makar postave one tigle na krov. Ajmo svi u Nikšić na bazen!!!

Anonimni
Gost
Anonimni

Za 22 godine? Pa to je
Za 22 godine? Pa to je sigurno bilo u roku!

pg
Gost
pg

eeeee a dok skupite tih jos
eeeee a dok skupite tih jos 150 nestace taj milion isto ka sto je i dosa

Anonimni
Gost
Anonimni

svaka cast!!!
svaka cast!!!

Send this to a friend