Vaterpolo

Nikola Janović se vraća u Jadran

Nikola Janović, crnogorski kapiten i jedan od najboljih i najkompletnijih vaterpolista današnjice blizu je povratka u Jadran iz Herceg Novog. Već sada legendi našeg sporta istekao je ugovor sa Jugom, pa bi u timu sa Škvera mogao da odigra svoju posljednju sezonu u velikoj karijeri…

“Tačno je da mi je istekao ugovor sa Jugom, nakon što sam tamo proveo četiri godine. Isto tako je tačno da sam imao neke kontakte sa Jadranom”, rekao je Janović za DN. “S obzirom da ovog ljeta nemam obaveza u reprezentaciji ispred sebe imam dovoljno vremena da sve to sagledam”.

“Grande Capitano” je potom objasnio kako se došlo do ideje o povratku u tim za koji je nastupao od 2004. do 2006, pa ponovo od 2009. do 2011.

“U suštini planirao sam da još godinu dana dana igram vaterpolo, da vidim koliko su Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre realna priča, da ova naša generacija treći put zaredom učestvuje na OI. A samim tim, nakon svih ovih sezona i klubova, trebao bih malo da doziram treninge i utakmice kako bih sve mogao da izdržim… U svakom slučaju Jadran je u ovom trenutku  najrealnija opcija, samo što još uvijek ništa nije definitivno dogovoreno”, objasnio je Janović!

Ukoliko dođe do transfera Jadran bi ponovo imao super tandem Vladimir Gojković – Nikola Janović. S tim što bi legendarni Vlado ovog puta “dirigovao” sa klupe… Da li ste razgovarali sa svojim nekadašnjim saigračem?

“Razgovarali smo, naravno. Moja ambicija da se vratim je i zbog reprezentacije, a naravno njegova i kluba da pokušamo da sa tim momcima napravimo što bolje rezultate. Vidjećemo u narednih mjesec dana, vidjećemo i kako ćemo sve finansijski zatvoriti iako finansije nisu u prvom planu, već više ta moja želja da godinu dana sebe malo poštedim”, zaključio je Janović. 

 

Send this to a friend