Vaterpolo

Od sjaja do očaja: Mlađan spasao “ajkule”

Crna Gora je podbacila protiv Australije. Jedva je naš tim izvukao bod, imali smo i mnogo sreće, a početak je nagovještavao sasvim drugačiju završnicu.

Odličnom igrom u odbrani i u napadu naša ekipa je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa 2:0. Mlađan Janović je prvo iskoristio peterac, da bi Ivović bio precizan sa igračem više.

Šćepanović je bio odličan na golu, pa se Australija dugo mučila da dođe do pogotka. Druga četvrtina je ponovo počela dobro za nas, Draško Brguljan nam je donio tri gola prednosti – 3:0.

Činilo se da će to biti rutinski meč naših “ajkula“. Ipak, nakon gola Koterila došlo je do pada u igri. Janger je na startu treće četvrtine smanjio na 3:2, da bi poslije odlične akcije sa igračem više Darko Brguljan povećao na 4:2.

Ta odlična akcija je bila posljednja dobra stvar koju je naša reprezentacija uradila u napadu sve do 20 sekundi pred kraj. Australija se razigrala, koristila je propuste u našoj odbrani i serijom 3:0 došla do preokreta (5:4).

Janger je bio nezaustavljiv, uz dva njegova pogotka i gol Rouča Australijanci su došli na korak od trijumfa. Imali smo i mnogo sreće, pošto je stativa bila naš saveznik minut i 20 sekundi prije kraja.

U posljednjem našem napadu odgovornost je preuzeo Mlađan Janović, sjajnom parabolom donio je našem timu važan bod. Australija je imala igrača više na 20 sekundi do kraja, ali očajno su organizovali taj napad, pa se i dalje nadamo drugom mjestu u grupi.

Sada sve zavisi od mečeva posljednjeg kola. Moramo da se uzdamo u Srbiju, da pobijedi Australiju sa što većom razlikom, a i mi moramo da podignemo nivo igre i ubjedljivo savladamo Japan.

TOK MEČA:

Kraj! Australija je imala igrača više, ali loše su organizovali taj napad, pa smo na kraju izvukli bod. Sada ćemo da jurimo gol razliku protiv Japana…

5:5 – Majstorija Mlađana Janovića na 20 sekundi do kraja. Sjajna parabola… 

Još minut i 20 sekundi do kraja meča, i dalje gubimo 5:4. Bez ikakve ideje naši igraju u napadu, već duže vrijeme nijesmo ozbiljnije ugrozili gol Australije. Sa druge strane, Australija je u dva navrata umalo došla do 6:4. Šćepanović nas je spasao u jednom, a u drugom navratu je stativa bila naš saveznik.

4:5 – Ponovo Janger pogađa sa igračem više. Veliki problemi za naš tim, 3:0 serija Australije.

4:4 – Rouč je poravnao rezultat. Znatno slabija igra naših nego na startu meča…

4:3 – Janger je pogodio sa igračem više, neizvjestan meč…

Kraj treće četvrtine, koja je baš kao druga završena bez pobjednika 1:1, ukupno 4:2 za naš tim. Australija će imati igrača više ako osvoji loptu na startu četvrte četvrtine…

Imali smo dvije prilike da povedemo sa tri gola razlike. Igrača više nijesmo iskoristili, Klikovac je loše šutirao, a zatim je nakon sjajne akcije Ivović pokušao, ali i to je odbranio golman Australije.

4:2 – Sjajna akcija sa igračem više i jako važan gol Darka Brguljana. Prije toga Australija je imala igrača više i sto odstotnu šansu da izjednači, ali Šćepanović je odlično intervenisao.

3:2 – Janger je vratio Australiju u igru. Crna Gora dugo nije postigla gol…

Kraj druge četvrtine. Australija je nakon duže vremena postigla gol, a prije toga je Draško Brguljan bio precizan, tako da na odmor idemo sa dva gola prednosti – 3:1.

Ne koristimo igrača više, Jokić je pogodio stativu.

3:1- Prvi propust u našoj odbrani, koji je kaznio Koteril.

3:0 – Draško Brguljan je uz malo sreće savladao protivničkog golmana. I dalje sjajno igramo u odbrani…

Dobra igra našeg tima, posebno u odbrani. Miloš Šćepanović briljira na golu. Imala je Australija ponovo igrača više, ali dva puta je sjajno intervenisao naš golman. Golovima Mlađana Janovića i Ivovića vodimo 2:0…

2:0 – Koristimo igrača više. Ivović je bio precizan. Prije toga Australija nije iskoristila igrača više, za sada odlična igra u odbrani…

1:0 – Mlađan Janović je iskoristio peterac na startu meča…

Crna Gora u 12 sati i 30 minuta igra protiv Australije u odlučujućem meču za drugo mjesto u grupi.

Iako je ovo pretposljednje kolo, jasno je da duel Crne Gore i Australije direktno odlučuje o drugom mjestu. Crna Gora u posljednjem kolu igra protiv Japana, a Australija protiv Srbije. Sve osim pobjeda naše i srpske selekcije bilo bi ravno čudo.

Zbog toga je ovo najvažniji duel u grupnoj fazi. Ukoliko savladamo Australiju najvjerovatnije ćemo imati lakšeg protivnika u nokaut fazi.

Send this to a friend