Vaterpolo

Perović i Janović: Mladi igrači sve bolji

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je rutinski u Budvi Francusku u utakmici petog kola C grupe preliminarne runde Svjetske lige 13:7 (1:2, 5:2, 3:2, 4:1).

Šansu na tom meču dobili su mladi igrači, koji su je na najbolji način iskoristili.

– Nijesmo ušli dobro u utakmicu. Pristup nije bio na zadovoljavajućem nivou. U prvoj četvrtini smo se mučili da nađemo igru. Kasnije smo se konsolidovali, u odbrani odigrali dosta čvrsto, i iz toga je došla ova razlika. Cilj smo postigli a to je da mladi igrači dobiju prostora. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i bolje, i treba imati jako puno strpljenja sa njima, treba raditi dosta, kako bi postali A reprezentativci. Sad slijedi duel sa Italijom, mislim da je lakše igrati protiv njih jer motivacije neće faliti, i samo se nadam da se neće protiv njih ponoviti ova prva četvrtina – rekao je Perović za zvanični sajt VPSCG.

Nikola Janović je istakao da su mladi igrači pokazali da se na njih može ozbiljno računati.

– Oni definitivno nijesu reprezentacija koja je našeg ranga, ali su svakako selekcija koja se mora ozbiljno shvatiti. Malo smo opušteno ušli u meč, ali ova utakmica nije imala rezultatski značaj, ali je lijepo kad pobijedite. Bitno je da priliku dobiju mlađi igrači, koji iz meča u meč pokazuju da se na njih može ozbiljno računati – istakao je Janović, a prenosi wpolo.me.

Najbolji u našem timu bio je Darko Brguljan sa pet golova. On je nakon meča naveo da je nakon lošeg starta Crna Gora rutinski savladala Francusku.

– Francuska nije reprezentacija za potcjenjivanje, što su pokazali u prvoj četvrtini. Mada ni mi nijesmo ušli u meč kako treba. Međutim, kasnije smo zaigrali kako treba, nije to bilo ni blizu našeg maksimuma, ali se pišu tri boda – rekao je Brguljan.

Send this to a friend