Vaterpolo

Perović: Realan rezultat, fali nam igra na centra

– Kao što smo očekivali, teška i tvrda utakmica. Na kraju neriješeno, možda i najrealnija priča… Fali nam ta igra na centra, Klikovac i Radović su povrijeđeni…Imali smo jako puno šuteva koji nijesu išli u gol. Da smo postigli koji gol iz tih šuteva bila bi drugačija situacija. U svakom slučaju, idemo dalje. Potrebna nam je pobjeda protiv Japana, ali da sačekamo šta će da urade Srbija i Australija – rekao je Perović.

Strijelac pogotka za 5:5, Mlađan Janović, rekao je da smo lako ispustili prednost.

– Kao što smo očekivali jako teška utakmica. Imali smo sve u našim rukama do posljednje četvrtine. Primili smo brzo dva laka gola, ali smo uspjeli da se vratimo i uzmemo bod. Znali smo da će Australija i Amerika da odrade jedno veliko prvenstvo. Kažem, jako teška utakmica, na mali broj golova. Uspjeli smo da izjednačimo, sad nam sve zavisi od posljednjeg kola. U osmini se ukrštamo sa grupom u kojoj su Kazahstan i Argentina – istako je Janović.

Selektor Australije, Elvis Fatović, takođe smatra da je realan rezultat.

– Mi smo znali da napadački nećemo imati previše opcija protiv Crne Gore. Oni su sigurno jedna od najjačih odbrambenih ekipa na svijetu. Sve smo bazirali na našoj čvrstoj odbrani i mogućnosti polukontri. Tako je utakmica i išla… Možda je ovo realan rezultat. Volio bih da pogledam ovu posljednju situaciju, više ne znamo ni mi kad se svira peterac, a kada ne. Ali, zadovoljan sam kako smo igrali. Što se tiče Crne Gore kada dođu utakmice eliminacije to je jedna od najboljih i najiskusnijih selekcija. Oni mogu savladati bilo koju ekipu na svijetu. Ovo sada ništa ne znači. Svi će htjeti da izbjegnu Crnu Goru u eliminacionoj fazi – naveo je Fatović.

Draško Brguljan i Predrag Jokić naveli su da je na kraju dobro što smo došli do boda.

– Na kraju smo spasili rezultat u finišu meča, posljednjim udarcem ka golu. Odbrana je bila odlična, Šćepanović je bio odličan, tri četvrtine smo držali sve u svojim rukama, imali smo dobar rezultat, a onda pad, što nam se događalo i u pripremnim utakmicama. S obzirom na to da smo bili na pragu da izgubimo ovaj neriješen ishod nije loš. Australija je pokazala da je moćna ekipa, fizički su baš jaki. Mi smo pali u finišu na fizičkom planu. Napad nam je bio očajan, užasan…Nikoga ne možemo da dobijemo sa ovakvim napadom. Šutevi su nam bili jako loši, njihov golman praktično nije imao nekih odbrana. Taj segment igre moramo da popravimo ako mislimo da nešto napravimo na šampionatu. Moramo da dobijemo Japan, a onda da vidimo rezultat meča Srbija – Australija. Sigurno da možemo bolje od ovoga. Odbrana je bila dobra, sveli smo Australiju na svega pet golova. I igrač više je fukcionisao kako treba, ali napad nikako da krene. Nadam se da ćemo Japan da pobijedimo sa velikom razlikom, a onda nas u osmini finala čeka Kazahstan ili Južna Afrika.A onda vjerovatno Grčka ili Hrvatska – rekao je Draško.

– Mi smo počeli dobro, ali je to sve bilo na mahove. Na kraju moramo biti prezadovoljni remijem. Okrećemo se sljedećem meču, da se pripremimo za osminu finala. Nijesmo ni očekivali laku utakmicu protiv Australije, i sad zavisimo od drugih – nadovezao se Jokić.

Send this to a friend