Vaterpolo

Perović: Srbija je najbolja na svijetu, ali možemo da igramo sa njima

Međutim, nada se da bi naša selekcija mogla da dobro startuje na šampionatu na kojem će braniti srebro osvojeno prije dvije godine u Barseloni.

‘Mislim da bi bilo prepotentno prijetiti Srbiji. Po meni, oni su najjača ekipa u ovom trenutku na svijetu. Naravno da ćemo pokušati sve da dobijemo utakmicu, ali neće biti lako. Taj kvalitet potvrdili su osvajanjem Svjetske lige u Bergamu. Nažalost, nijesmo igrali na turniru u Nišu sa njima, a nadali smo se da ćemo igrati u finalu sa Srbijom. Tako da u ovom trenutku ne znam kolike su naše stvarne vrijednosti u odnosu na njih. Moramo ući u meč maksimalno koncentrisani, maksimalno borbeni i agresivni, da pokušamo da napravimo što bolji rezultat”, poručio je Perović.

Selektor je apostrofirao i nekoliko igrača iz redova rivala.

”U onim momentima kad im ne ide timska igra, imaju toliko individualnog kvaliteta da na taj način rješavaju meč. Ako je Filipović u utakmici, onda je faktički nezaustavljiv. Takođe, Mandić je sve bolji i bolji. Imaju odličan par centar i sve to je jako teško zatvoriti. Biće jako teško. Uvijek su utakmice sa njima neizvjesne i teške, nadam se da će se jednom okrenuti u našu korist. Ponavljam, oni su favoriti. Mi u ovom sastavu možemo da igramo sa njima, ali je pitanje hoće li to biti dovoljno da ih pobijedimo”, zaključio je selektor Crne Gore.

Utakmica počinje u 19.10, a možete je uživo pratiti na našem portalu.

Send this to a friend