Vaterpolo

Perović: Za visok plasman moramo da popravimo igru

“Ajkule” su u prva dva kola pretrpjele poraz od Srbije i remizirale sa Australijom, pa je neizvjesno hoće li u nokaut fazu sa drugog ili trećeg mjesta.

‘’Mislim da je napad odlučio jučerašnju utakmicu, odbranu smo odigrali dobro. Sveli smo Australiju na pet golova ali napad stvarno nije funkcionisao, bili smo daleko od gola. Druga linija napada nam je bila na 7-8 metara i zato šutevi nijesu bili dobri. To je stvar koju moramo da popravimo, moramo više da se krećemo u ovakvim utakmicama. Moramo više da uplivavamo, moramo više da tražimo igru van centara. Australija nije ekipa koja se može potcijeniti, svakome mogu da naprave problem. Mogli smo i da dobijemo i da izgubimo, ali je ovo najrealniji rezultat’’, kazao je selektor Ranko Perović.

Četvrtak je na šampionatu slobodan dan u muškoj konkurenciji, ‘’ajkule’’ su odradile jutarnju trening, još jedan ih čeka popodne.

‘’Ne bih rekao da je ekipa fizički pala u finišu. Imali smo dvije greške u odbrani kada smo puštili Jangera da šutira, a dogovorili smo se da to ne radimo jer ima odličan šut. Moramo da dobijemo Japan, a unaprijed ćemo znati kako će Srbija odigrati sa Australijom. Zavisno od toga hoćemo li biti drugi ili treći u četvrtfinalu nas čekaju Grčka ili Hrvatska. Međutim, obje ekipe su ozbiljne, jake… Ko god bude protivnik mi moramo da popravimo igru, jer ovako teško da možemo da napravimo bolji rezultat. I kada smo krenuli za Kazanj znali smo da nemamo kvalitet da prijetimo ostalima, ali sam ubijeđen da možemo da odigramo bolje od ovoga. Jedna utakmica može da promijeni šampionat, da prođemo u polufinale što bi bio ogroman uspjeh’’, zaključio je Perović.

U petak se igraju mečev trećeg kola kada ćemo saznati da li u osminu finala idemo sa druge ili treće pozicije, pod uslovom da budemo bolji od Japana. Ako Srbija savlada Australiju sa četiri i više golova, bićemo drugi. Ukoliko Srbija slavi sa 11:8 onda će odlučivati ukupna gol razlika. U slučaju da Srbija pobijedi sa tri razlike a primi sedam i manje golova, Crna Gora će biti druga. Vjekoslav Pasković vjeruje da će podizati formu I biti sve bolji kako turnir bude odmicao.

‘’Na žalost, došli smo do toga da zavisimo od utakmice Srbija – Australija. Oni igraju prije nas, tako da ćemo znati da li moramo da dobijemo Japan sa razlikom većom nego što je to uradila Australija. Raspoloženje je dobro, jutros smo odradili jedan trening, popodne još jedan. Još uvijek ne znamo ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu, tako da ne možemo da se određeno pripremamo za taj meč. Očekujem kako turnir bude odmicao da oscilacije budu sve manje i manje i da će forma biti u uzlaznoj putanji. Japan ne bi trebalo da nam bude problem, siguran sam da se sjutra nećemo okliznuti protiv njih. Dosta se priča o našem napadu, a ja bih se osvrnuo na odbranu. Ako smo sigurni u tom dijelu igre onda se i napad lakše organizuje. U većini slučajeva to je bilo dobro protiv Australije, ali kada ne odradimo odbranu kako treba onda se izgubi samopouzdanje u napadu. Ipak, očekujem da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji i efikasniji. Što se tiče četvrtfinala, naravno da razmišljamo o toj utakmici. Sa Grčkom smo igrali dva puta, iI oba puta smo ih pobijedili. Pratimo ih ovdje, do sada su igrali dobro u grupi I biće najvjerovatnije prvi. Ali više o tome ćemo razgovarati nakon sjutrašnjih utakmica. ‘’

Uroš Čučković naglašava da ova ekipa ima snage i kvaliteta za nešto veliko, I da mogu do dobrog rezultata u Kazanju.

‘’Japan ne bi trebalo da bude problem. Gledali smo ih protiv Srba, vidi se das u dosta fizički spremna ekipa. Igraju veoma brz vaterpolo koji ne odgovara našoj školi. Ali, ako na pravi način uđemo u meč, I ništa ne prepuštimo slučaju, mislim da nećemo imati problema protiv njih. Kada je u pitanju duel sa Australijom, sve se svelo u ta dva minuta kada smo primili tri gola. Koliko god da su oni dobro igrali nijesu uspjeli da nađu ritam, jer smo kroz tri četvrtine primili samo dva gola. Oni su odlično fizički spreman ekipa I kada igraju pressing, jako im je teško prići golu. Mislim da nije bilo toliko loše, propuštili smo neke šanse, i dozvolili smo im da uhvate priključak.Oni su znali da kazne naš pad u igri. Pogodilo se da ostanu nasamo sa Šćepanovićem u zicer situacijama što su iskoristili kako treba. Sastavni dio svake utakmice su oscilacije… Ali, definitivno ova ekipa ima snage i kvaliteta za nešto veće. Jako mi prija da igram sa ovim momcima, to su jako dobri ljudi, atmosfera je odlična. Nekoliko je novih igrača, to sve mora da se uklopi. Ali, ako nađemo pravi ritam, pravu formu, možemo da napravimo dobar rezultat’’, kazao je Čučković.

Send this to a friend