Put vaterpolo oporavka: Program "Olimpijske nade"

Komentari (0)
A A A
Jačanje podmladaka u crnogorskim vaterpolo klubovima i hrvatskom Jugu, kao i jačanje kapaciteta stručnih štabova i uprava cilj je projekta pod nazivom Olimpijske nade, saopšteno je na njegovom predstavljanju.

Navodi se da je projekat, koji zajednički realizuju hercegnovski Jadran, kotorski klubovi Primorac i Kataro, kao i hrvatski Jug i Dubrovačka razvojna agencija (DURA), namijenjen najmlađim kategorijama klubova iz Crne Gore i Hrvatske.

Predviđeno je da projektom bude obuhvaćen rad sa preko 350 djece, uzrasta od deset do 15 godina.

"Ukupna vrijednost projekta, koji će trajati 12 mjeseci iznosi 143,547 EUR. U okviru projekta biće realizovan prvi vaterpolo kamp za djecu i mlade, koji će od 13. do 17. juna biti održaan u Herceg Novom", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

  • Advertisment

Najavljeno je da će kamp okupiti 125 učesnika iz klubova koji učestvuju u projektu.  Saopšteno je da će u sklopu projekta biti organizovana dva trodnevna seminara za članove stručnih štabova i uprave vaterpolo klubova na teme značajne za uspješan rad trenera i menadžera.

"Realizacijom projekta biće obezbijeđena nabavka opreme neopodne za rad klubova u vidu lopti, kapica, peškira i kupaćih kostima. Jadran, kao glavni nosilac projekta, odgovoran je za njegovo sprovođenje i uspješnu realizaciju", piše u saopštenju.

Navodi se, da je projekat Olimpijske nade, prvi takve vrste među crnogorskim klubovima. "Zajednički cilj predstavlja jačanje vaterpola kroz prekograničnu saradnju Crne Gore i Hrvatske", navoi se u saopštenju. 

Tweet
0
Ključne riječi: