Vaterpolo

Remi naših juniora protiv Italijana u veoma uzbudljivom meču

Sedmostruki strijelac Manci spriječio je naše reprezentativce da dođu do pobjede pošto je zatresao mrežu osam sekundi prije kraja.

Nakon fenomenalnog početka i tri vezana gola za našu najveću prednost od 3:0, izabranici Veljka Uskokovića su odjednom izgubili pravi ritam. Italijani su to iskoristili i smanjili su na 4:2. Tada smo imali napada sa dva igrača više (i golman je bio isključen) koji nijesmo iskoristili i to je potpuno okrenulo tok meča. Italija je preokrenula na 5:4 i držala je prednost do samog finiša.

U trećoj četvrtini gosti su bili posebno inspirisani, a dali su nam čak sedam golova u tom periodu igre. Na početku posljednje četvrtine djelovalo je kao da je sve izgubljeno pri rezultatu 9:13. Ipak podigli smo se i pored velikog minusa. Dva gola u minut za 11:13, nakon toga još nekoliko dobrih odbrana i stigli smo 90 sekundi prije kraja preko Radovića na 13:13. 

Manci je odmah uzvratio i vratio prednost Italijanima, ali tu je tek počela drama. Opet je Crna Gora uspjela brzo da poravna i čak u sljedećem napadu golom Ukropine da preokrene. Nijesmo prednost sačuvali nije nam dao Manci, koji je bio nezaustavljiv u tim šutevima iz igre sa šest, sedam ili čak osam metara.

Naši su imali mnogo više pokušaja sa igračem više 14 naspram sedam rivala. Postigli smo osam golova u tim situacijama. Ipak golman Italijana De Mikelis bio je mnogo raspoloženiji od našeg Tešanovića i sakupio je 11 odbrana, Petar šest.

Najefikasniji u našem timu Ukropina sa četiri gola, Radović tri iz pet šuteva. Po dva gola dali su Franeta i Ćetković, upisali su se Saveljić, Dragović, Mijušković i Banićević.

Crnogorci u drugom kolu sjutra veče igraju protiv Mađarske od 21 sat. Svaka čast i za publiku koja je ispunila tribine bazena u Podgorici.

Send this to a friend