Vaterpolo

Uskoković: Cilj medalja na SP

On je naglasio da crnogorske juniore na to obavezuje uspjeh seniorskog nacionalnog tima na Igrama u Rio de Žaneiru.

Podgorica će od 26. avgusta do 3. septembra biti domaćin juniorskog prvenstva svijeta, na kojem će nastupiti 19 reprezentacija.

Crna Gora će igrati u B grupi sa Brazilom, Italijom i Mađarskom.

Rivali u A grupi biće Kazahstan, Grčka, Rusija, Kolumbija i Kanada, u C grupi igraće Egipat, Južna Afrika, Španija, Australija i Japan, a u D grupi Sjedinjene Američke Države, KIna, Hrvatska, Novi Zeland i Srbija.

Uskoković je kazao da ne sumnja da će Podgorica i Crna Gora biti pravi domaćini.

“Kao reprezntacija uradićemo sve da dostojno reprezentujemo naš vaterpolo. Kao optimisti učesvujemo na Svjetskom prvenstvu, iako imamo tešku grupu. Na startu nas čeka Italija, koja svoj fond igrača crpi iz 500 klubova. U drugom kolu igramo protiv Mađarske. To su dvije važne i veoma teške utakmice”, rekao je Uskoković na konferenciji za novinare.

On je kazao da bi volio da bazen bude popunjen i da publika podrži njegove izabranike.

“Cilj je medalja, a na to nas obavezuje i uspjeh seniorske reprezentacije. Postavili su nam domaći zadatak, moramo da ih pratimo i budemo na njihovom nivou. Vjerujem da će momci i biti na nivou seniora”, rekao je Uskoković.

Kapiten Aleksa Ukropina smatra da Crna Gora ima kvalitetnu selekciju koja može ostvariti dobar plasman.

“Neće biti lako, jer smo svjedoci da sada svi igraju vaterpolo. Naporno smo radili cijelo ljeto, vjerujem da ćemo se na kraju okititi medaljom. Ne obećavamo ništa, osim da ćemo se boriti do kraja. Osnovni cilj je da prođemo grupu sa što boljim plasmanom, kako bi imali što lakšeg rivala u nokaut fazi”, rekao je Ukropina.

On je kazao da je iskustvo adut crnogorskih vaterpolista, navodeći da gotovo svi članovi reprezentacije igraju za prve timove u klubu.

Prema riječima reprezentativca Nikolasa Saveljića, crnogorske vaterpoliste na startu šampionata očekuje težak zadatak.

“Imamo tešku grupu, bćeteško na startu, ali vjerujem da će nam poslije meča sa Italijom i Mađarskom biti lakše. Moramo dati svoj maksimum ukoliko želimo dobar plasman”, kazao je Saveljić.

Direktor direkcije šampionata Rajko Ćupić saopštio je da će gosti šampionata biti predsjednik i izvršni direktor Svjetske vaterpolo i plivačke federacije, Kornel Markulesku i Đani Lonci, kao i 12 najznačajnijih zvaničnika te ascijacije.

“Kao domaćini, Glavni grad, Uprava za mlade i sport i Vaterpolo i plivački savez, uradili sve da prvenstvo bude organizovano po svim standardima. Siguran sam da ćemo ispuniti sve zahtjeve koji su postavljeni”, rekao je Ćupić.

Send this to a friend