Vaterpolo

Vaterpolisti savladali Tursku

Naša selekcija plasirala se u osminu finala, sjutra će igrati sa Francuskom ili Rusijom. Izabranici Mirka Vičevića nisu blistali protiv autsajdera. Crna Gora je prvi put povela u trećem minutu druge četvrtine (3:2), a dva gola prednosti stekla tek u posljednjem minutu tog perioda.

– Protiv Grčke nismo uradili ništa što smo se dogovorili. U duelu sa Hrvatskom bilo je dobrih stvari, ne računajući finiš meča. Utakmica sa Turskoj je specifična, jer je igrana u ranom terminu, a mi smo još odradili i lakši trening, jer smo bili sigurni da ćemo pobijediti. Mogli smo i ubjedljivije, ali rezultat ne bi promijenio plasman u grupi. Imamo dosta problema, to je očigledno – kazao je selektor Vičević.

Crna Gora će u narednom meču igrati bez Gorana Grgurevića, koji je u finišu utakmice nogom namjerno uradio protivničkog igrača, pa je isključen bez prava zamjene.

Crna Gora – Turska 11:6

Vaterpolo arena – Gledalaca: 200. Sudije: Miodrag Stefanović (Srbija), Gabrijela Varkonji (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 6 (2), Turska 7 (2). Peterci: Turska 2 (0).

Crna Gora: Tešanović, Radulović 1, Franeta, Vušković, Grgurević, Vujošević 1, Ukropina 2, Mijušković 2, Radović, Brkić 3, Saveljić, Banićević 2, Krivokapić.

Turska: Ersoz, Turan 1, Rombopulos, Ačar, Demirčoglu, Alkan 3, Onen, Baltači, Oztemel, Jalcin 2, Kahraman, Akaja, Kil.

Send this to a friend