Vaterpolo

VPSCG intenzivirao aktivnosti na rekonstrukciji bazena u Nikšiću

Predstavnici Saveza će u saradnji sa rukovodstvom Sportskog centra – Nikšić nastojati da ubrzaju administrativne poslove kako bi bazen, što prije bio stavljen u funkciju. Uskoro bi trebalo da počnu glavni građevinski radovi, ali s obzirom da procedure predviđene Zakonom o javnim nabavkama dodatno usporavaju planiranu dinamiku, izvjesno je da će prvobitno planirani rok (kraj 2015.godine) za završetak rekonstrukcije najvjerovatnije biti prolongiran. U namjeri da se ubrzaju radovi i što više ispoštuju projektovani rokovi, rukovodstvo VPSCG će sa najodgovornijim predstavnicima opštine Nikšić, utvrditi plan zajedničkih aktivnosti.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, podsjećamo, obezbijedio je oko 70 odsto sredstava za realizaciju projekta, na donatorskoj večeri, početkom aprila ove godine. Donatorske kompanije su se obavezale da kroz radove, opremu i novac obezbijede blizu milion eura za ovaj projekat. Očekuje se uplata i manjeg dijela preostalih donatorskih sredstava, dok je za finalizaciju cijelog projekta, shodno tehničko-ekonomskim parametrima, potrebno obezbijediti još 100 hiljada eura.

Nikšićki bazen, jedini olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, biće rekonstruisan u skladu sa svim standardima. Kao objekat od prvorazrednog značaja za razvoj sporta u Nikšiću te unapređenje plivačkog i vaterpolo sporta u našoj zemlji, raspolagaće i brojnim pratećim sadržajima koje podrazumijeva jedan takav sportski objekat.

Send this to a friend