Zašto stariji muškarci vole mlađe žene?

Komentari (0)
A A A
Mlada pratilja seksualno je privlačnija (zbog nje se osjeća mlađim) starijem muškarcu i ne opterećuje ga problemima poput starije žene. Na kraju krajeva, mlađe žene su zabavne, slobodoumne, energične i poletne. Ta energija privlačna je starijim muškarcima koji su već počeli da razmišljaju o svojoj smrtnosti.

To su sve stereotipni razlozi zbog kojih ljudi misle da mlade žene privlače starije muškarce. I dok je to za neke i istina, privlačnost je malo komplikovanija od toga. Kada je to u pitanju, mlađe žene kod starijih muškaraca zadovoljavaju jednu od osnovnih ljudskih potreba, a to je potreba za povezanošću. Tako barem tvrdi Kim Olver, koja je o tome pisala u svojoj knjizi “Tajne srećnih parova”.

To je potreba koja se kod muškaraca i žena razlikuje u različitim razdobljima života. Mlada odrasla žena obično ima veću potrebu za povezanošću. Dok žele i karijeru, prije svega žele da zasnuju porodicu. S druge strane, mladi odrasli muškarac usredsređeniji je na potrebu da bude značajan i uspješan. Imaju veze i porodice, ali njihov primarni fokus je da osmisle način kako će uspjeti u životu.

Kod mladih ljudi, te su potrebe često u konfliktu, jer žena želi više intimnosti a muškarac je usredsređen na karijeru.

Stariji muškarac i mlađa žena dijele istu potrebu za povezanošću: mlađi muškarac usredsređen je na značaj, a mlađa žena na vezu. Negdje sa srednjim godinama, dolazi do preokreta. U tom trenutku, muškarac će shvatiti da je spiskao mladost na potragu za moći, a u tom procesu je zanemario porodicu. Umoran je od trke i traži više od veze. Istovremeno, starija žena umorna je od zanemarivanja sebe i stavljanja muža i djece na prvo mjesto. Spremna je posvetiti se školovanju ili karijeru koje je stavila na čekanje zbog porodice.

I to je razlog zašto stariji muškarci vole mlađe žene. Ona mu je kompatibilna.

Možda zbog toga počne da razmišlja o osnivanju nove porodice s njom, kako bi ovoga puta sve uradio "kako treba".

Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
  • Advertisment