Novi album grupe Zabranjeno pušenje uskoro besplatno na CdM-u

Komentari (0)
A A A
Novi, deseti album grupe Zabranjeno pušenje "Radovi na cesti" biće objavljen 10.10.2013. u 10 sati.

Pripreme za izlazak albuma su pri kraju, spot za drugi najavni singl, pjesmu "Ti voliš sapunice" biće gotov ovih dana, a pjesme su trenutno u fazi masteringa koji u londonskom Metropolis studiju radi dugogodišnji suradnik grupe John Davis, koji je u svojoj karijeri sarađivao sa velikim svjetskim izvođačima (U2, Manic Street Preachers, Arctic Monkeys, Led Zeppelin, Kaiser Chiefs...). 

Album će u svim državama regije biti objavljen u istom trenutku, 10.10.2013. u 10 sati. Slušatelji će kompletan album moći besplatno downloadati na portalima, partnerima izlaska albuma, a to su:

Crna Gora – CdM.me 

Bosna i Hercegovina – Klix.ba 

Hrvatska – Net.hr 

Srbija – Telegraf.rs 

Slovenija – Siol.net 

Makedonija – Idividi.com.mk

Besplatan download albuma "Radovi na cesti" grupe Zabranjeno pušenje omogućili su partneri ovog projekta – Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona.

Veliki uspjeh prvog, najavnog singla albuma "Radovi na cesti", pjesme "Boško i Admira", koja je na Youtube-u od objavljivanja, na Dan grada Sarajeva 6.4.2013, do ovog trenutka pregledana 450.000 puta, pokazao je da i publika, uz bend, nestrpljivo očekuje izlazak novog, desetog albuma Zabranjenog pušenja.

Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje, u trenucima relaksacije od napornog snimanja rekao je za CdM:

"Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike koja je bila uz nas sve ove godine".

Tweet
0
Najnoviji komentari
 • 1 nemas ti pojima. prije 1 year 7 months
  0 0
 • jedno i jedino zp kako nije. prije 1 year 7 months
  0 0
 • Anonimni Bodine, te stvari koje pominjes je napisao upravo covjek koji sada pjeva u Pusenju i koji je autor skoro svih njihovih antologijskih pjesama. Ono malo resto ostalih je napravio Elvis J Kurtovic koji je donedavno svirao sa njima a ne sa Neletom I Kusturicom. Tako da si djelimicno u pravu, ta grupa je uvijek bila bosanska a ne beogradska. prije 1 year 7 months
  0 0
 • Bodin Pisonja i zuga, guzonjin sin...najveci hitovi po kojima se pamti zabranjeno pusenje. Ovo jeneka bosansko sandzacka verzija valjda. prije 1 year 7 months
  0 0
 • Anonimni Dobro ti Marina znas. Ti recimo vise volis Neleta i Kusturicu kao pjevaju Mladicu. To je sigurno po tebi pravo Zabranjeno Pusenje? prije 1 year 7 months
  0 0
 • Marina petrovic Ovo nije pravo zabranjeno pusenje. prije 1 year 7 months
  0 0
 • Advertisment