Ljubavnik princeze Diane: Film je utemeljen na tračevima

Komentari (0)
A A A
Film o princezi Diani, koju glumi Naomi Watts, donosi priču o posljednje dvije godine života princeze. 

U tom periodu bila je u ljubavnoj vezi sa Hasnat Khanom koji tvrdi da je njihov odnos u filmu sasvim pogrešno prikazan.

Naomi Watts i film o princezi Diani u kojem ona glumi nikad prežaljenu britansku princezu nakon premijere u Londonu i Parizu našao se na meti kritika. Film se temelji na knjizi “Diana: Her Last Love” autorke Kate Snell u kojoj Kate tvrdi da je Diana posljednje dvije godine života bila ludo zaljubljena u kardiohirurga Hasnata Khana. Filmski kritičari bili su jako oštri u svojim recenzijama filma pa je tako David Edwards u listu Mirror napisao sljedeće: Kraljica srca je prikazana kao ništarija koju bi na ulici zaobišla čak i Bridget Jones. Oglasio se i pomenuti ljubavnik princeze Diane koji tvrdi da je radnja cijelog filma konstruisana na lažima i tračevima.

“Znam da je prije snimanja filmska ekipa razgovarala sa mojim prijateljima i rodbinom, ali većina informacija i događaja u filmu netačna je i utemeljena na tračevima “, tvrdi Hasnat Khan. Ne demantuje da su bili zaljubljeni, ali kaže da način na koji je njihova ljubav prikazana u filmu reditelja Olivera Hirschbiegela je sasvim iskrivljena slika odnosa kakav je imao sa Dianom.

“Kada smo bili zajedno, nijesmo se grlili onako kako je to prikazano u filmu, nijesmo ni razgovarali kao princeza i ljekar nego kao Diana i Hasnat. Jednostavno, sve je pogrešno predstavljeno, čak i mjesta na koja smo zalazili”, tvrdi Hasnat.

Tweet
0
Ključne riječi:
  • Advertisment