Eurobasket 2017

Đorđević: Najteži meč u karijeri, Slovenci favoriti, ali želimo zlato

foto: FIBA

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je utakmica protiv Rusije možda i najteža u njegovoj karijeri, kao i da će probati da protiv Slovenije dođe do prvog zlata otkako je na klupi “orlova”.

U polufinalu je njegov tim savladao Rusiju i obezbijedio srebrnu medalju na kontinentalnom šampionatu.

“Ovo je možda najteža utakmica koju sam vodio ikada. Mnogo emocija, sportske tenzije, hrabrosti koju smo sručili na teren. Moji igrači su bili spremni, željni, njihova posvećenost i motivacija nas je nosila i zahvalan sam im beskrajno zbog toga. Oni su pravi heroji onoga što smo postigli. Ti igrači, koji su na terenu, nisu propustili trening od početka. Želja, motivacija i snaga koju su pokazali je ogromna”, rekao je Đorđević, a potom govorio o meču koji njegov tim čeka u nedjelju:

“Slovenija je favorit u ovom finalu. Imaju nekoliko lidera, odličnu hemija, igraju sjajnu košarku. Moj kolega Kokoškov radi fantastičan posao. Razmišljamo o sljedećoj utakmici čim izađemo iz ove sale. Već smo obavili prvi sastanak u svlačionici, a igrači biće tek svjesni šta god budemo uradili kada se budu vratili kući. Slovenija je najspremnija ekipa na prvenstvu, ima strašne atlete, apsolutni su favorit u finalu. Daćemo sve od sebe da ovo finale završimo drugačije od prethodna dva”, poentirao je Aleksandar Đorđević.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend