Eurobasket 2017

Šćepanović: Ako se Jović oporavi, Srbija je bliža zlatu

foto: FIBA.com

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Crne Gore Vlado Šćepanović kazao je da će ishod finala Eurobasketa između Srbije i Slovenije zavisiti dobrim dijelom i od činjenice da li će se Stefan Jović oporaviti od povrede zgloba do sjutra veče.

Srpski plejmejker povrijedio se sinoć tokom susreta sa Rusijom.

“Mnogo toga će zavisiti od toga da li će i koliko moći da pomogne u velikom finalu. Ako Jović bude fit mislim da je Srbija bliža osvajanju zlatne medalje. Sjajan je organizator igre, ima odličan pregled, sjajno sarađuje sa centrima, gine u odbrani. Biće to veliki hendikep za Srbiju, ali očekujem sjajnu i neizvjesnu utakmicu. Lako se može desiti da jedna lopta riješi pitanje pobednika. Srbija ima prednost pod košem gdje dominiraju Marjanović i Kuzmić”, rekao je Šćepanović za Sport Klub.

Čovjek koji ima zlatne medalje sa prvenstava Evrope i svijeta kazao je da su Slovenci individualni kvalitet podredili timu.

“Slovenija ima svoje adute u meču koji slijedi. Imaju ekipu veoma dobru i ono što je bitno induvidualne kvalitete su podredili timskom uspjehu.Slovenci su agresivni i pokretljivi u odbrani, nastoje da ubrzaju ritam igre, da nametnu stil igre trči i šutiraj koji im maksimalno odgovara. Plasman u finale i ubjedljiva pobjeda nad Španijom im je ulila veliku dozu samopouzdanja i siguran sam da će kao i Srbija pružiti maksimum. Ponavljam nijanse će odlučiti, a mnogo toga zavisi od situacije oko Jovića“, dodao je Šćepanović i čestitao selektorima oba tima na sjajnim rezultatima i igrama na prvenstvu Evrope.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend