Lokalni

DF se raspao u Pljevljima i Danilovgradu

DF

Demokratski front ranije se zalagao za jedinstven nastup kompletne opozicije na svim lokalnim izborima, ali pokazalo se da u dva grada nije uspio održati “na okupu” ni svoje članice.

Konstituenti DF-a -Nova i PZP – na pljevaljske izbore nastupiće u koaliciji sa SNP-om, a nosilac njihove liste biće Milan Lekić iz Nove. Demokratska narodna partija i Pokret za Pljevlja izaći će na izbore u toj opštini sa Pravom Crnom Gorom, a nosilac te izborne liste biće Vladislav Bojović iz DNP-a.

Članice DF-a razišle su se i u Danilovgradu, pa će u toj opštini Nova i PZP na izbore izaći bez partije Milana Kneževića. DNP će na danilovgradske izbore izaći u koaliciji sa SNPom i Jugoslovenskom komunističkom partijom, a prvi na listi je profesor Dragan Bojović.

Jedinstva nije bilo ni kada je riječ o izbotima u Glavnom gradu. Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić insistirao je na tome da prvi na listi za podgoričke izbore bude Slaven Radunović iz Nove, u čemu je na kraju i uspio, dok je Pokret za promjene predlagao Branku Bošnjak iz te partije, a prijedlog DNP-a bio je da to bude njen lider Milan Knežević.

Partija Milana Kneževića “zategnute odnose” sa Novom i PZP-om doživjela je, kako je Pobjedi nezvanično rečeno, kao marginalizaciju DNP-a unutar DF-a.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend