Lokalni

Milačić: Ne gradi se multietnički sklad na diskriminaciji srpskog naroda

Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore, kazao je da funkcioneri DPS-a u kampanji za lokalne izbore u Podgorici, dvanaest godina nakon sticanja nezavisnosti, i dalje brane državu od srpskog naroda koji hoće da je, kako kažu, otme.

“Govore kako je naša nezavisnost ugrožena, te kako je moraju još ovaj put odbraniti od pomahnitalih Srba-četnika, što, naravno, nema veze sa realnošću. No, kako zapravo stoje stvari? Često ste mogli čuti u izjavama najviših državnih funkcionera kako je Crna Gora  regionalni šampion i evropski primjer multi-etničkog skada i skladnog života svih etničkih grupa koje u njoj žive. Poštovani građani, vi ste svjedoci koliko se puta posredstvom medija, DPS sa koalicionim partnerima hvalio takozvanim multietničkim skladom”, naveo je Milačić.

Prema njegovim riječima, taj takozvani multietnički sklad je “neprincipijelna koalicija i vještačka parlamentarna većina, osim razaranja cjelokupne državne supstance, sklepana na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori”.

“Tako su Srbi u ovoj drzavi  primorani da trpe diktaturu s ciljem, između ostalog, onemogućavanja predstavnicima srpskog naroda da budu na pozicijama u organima i institucijama u kojima se donose sudbinske odluke za svakog građanina pa i za Srbe”, istakao je Milačić.

Kako je naglasio, jedan od najvećih državnih, a takođe i gradskih, problema, jeste prekobrojna javna uprava.

“Pojedina gradska preduzeća služe kao domovi za nezbrinute članove DPS-a, pa nije iznenađujuće vidjeti u jednom lokalnom preduzeću i po četiri sekretarice u jednoj kancelariji. Ipak, da stvar bude još gora, u tim preduzećima se, shodno proporcionalnom uvećanju partijskih uhljeba, smanjuje broj Srba, kao dio nacionalne strategije rastakanja i iskorjenjavanja jednog istog pravoslavnog naroda u Crnoj Gori”, kazao je Milačić.

U prilog tome, dodaje on, svjedoči i čak ne toliko davno Vladino istraživanje, po kome se broj Srba zaposlenih u javnoj upravi zaustavio na sedam odsto.

“Dakle, u situaciji u kojoj naša braća Bošnjaci sa oko 11 odsto  stanovništva kontrolišu šest ministarstava u Vladi, Srbi sa preko 30% ne kontrolišu čak ni niže rangirane sektore, da i ne govorim o ministarstvima. Ukoliko to, pak, požele, morali bi zadužiti člansku kartu, ali i ostaviti kući prefiks srpskog. Ta funkcionersko-nacionalna segregacija je apsolutno nedopustiva i protivna vitalnim intresima države Crne Gore, i ja, kao predsjednik Prave Crne Gore, obećavam da ćemo, kad formiramo vlast u Podgorici zajedno sa kolegama iz opozicije, svi zaposleni biti tretirani shodno svojim stručnim kapacitetima,  poštujući proporcionalnu zastupljenost svih naroda. Ne može se takozvani multietnički sklad graditi na diskriminaciji srpskog naroda”, zaključio je Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Roza
Gost
Roza

E ovog treba proterat iz Cg, u sumadiju

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

treba vam dat sve,a vi bi sve uzeli onom ko vam treba dat.
CRNA GORA NIJE NA PRODAJU

Natasa
Gost
Natasa

Izdajica ne moze nikad biti presjednik , pogotovo ne ljudi koji bi je zakopali citavu i izdali svoju rodjenu majku sjutra .Crnogorci nikad nece dozvoliti izdajicama da vode drzavu i da uniste sve do sad sto se izgradilo prije svega ne mir i slogu . A Crna Gora je uspjela multietnička zajednica od onih koji vole Crnu Goru a ne… Više »

WC NA RUMIJI
Gost
WC NA RUMIJI

Crnogorska pravoslavna crkva koja je pod okupacijom, srpske pravos. crkve to te ne boli,to se ne treba riješit.

Danilo
Gost
Danilo

Takozvani “Srbi” kontrolisali bi oni i 10 da umiju, ali šteta pa znaju samo da se protive. To nikako ne ide u prilog DRŽaVI I NARODU.

Andric
Gost
Andric

Ovaj ne vadi Srbiju iz usta.Kad je bio mali Milosevic ti je bio idol.

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Dosadio si narodu vise sa jednom te istom pricom,ajde bar da obecavas nesto,prosti jada, nego ti se nazovi politika vodi time, pljuvajuci trenutnu vlast,zato se i ne mozes pomjeriti s mjesta, narodu je dosta takvih poput tebe. Obrazuj se i promijeni plocu.

KeKa
Gost
KeKa

Zato vi radite na gradjenju sklada diskriminacijom crnogorskog naroda. Budite malo svoj na svome i malo vise volite svoju zemlju i svoj narod, pa ce svima biti bolje.

Balkanija
Gost
Balkanija

predsjednik Prave Crne Gore a priča samo o Srbiji .daj bježi izdajico jedna.Ma znam ti hoćeš birače od DF da pokupiš zato si spreman i majku da prodaš

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

11 % onih koji su u Crnoj Gori a još najmanje 30 % koji su pobjegli od srpke represije do kraja 90-tih.A i mi nismo braća sa vama jer vi ste vršili velike zločine i genocid nad Bošnjacima i ne možete biti naša braća

Milos
Gost
Milos

Aooo sto je dosadan ovaj a mlad

Neka to
Gost
Neka to

Ti si prvi pričao kako ćeš da spojiš Crnu Goru sa Srbijom .Neće moći velika srbija samo sanjajte o tome.A Crna Gora je uspjela multietnička zajednica od onih koji vole Crnu Goru a ne bore se protiv nje

Send this to a friend