Lokalni

Na pomolu koalicija DF, SNP i Prave Crne Gore u Podgorici, u Frontu sukob oko kandidata za gradonačelnika

Demokratski front planira da u Podgorici nastupi u koaliciji sa Socijalisticlčkom narodnom partijom Vladimira Jokovića i Pravom Crnom Gorom Marka Milačića, saznaje CdM iz DF-a.

“Sa SNP-om je već izvjesno koaliranje, ali ćemo ovih dana razgovorati i sa Milačićem kako bi postigli dogovor o ovoj koaliciji. Smatramo da bi to bio pun pogodak za nastup u Podgorici, jer vjerujemo da možemo ostvariti odličan rezultat”, tvrdi izvor CdM-a iz DF-a.

Kako naglašava, u DF nijesu voljni da se toj koaliciji priključi Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića.

“On je bivši funkcioner DF-a i mnogi smatraju da za njega I njegovu partiju nema mjesta u ovoj koaliciji. A jasno je da ta partija nema izgrađen rejting”, smatra izvor CdM-a iz DF-a.

Podsjećamo da je DF prije dva dana uputio poziv Građanskom pokretu URA i Demokratama da povuku listu za izbore u Podgorici kako bi pravili široku koaliciju u Podgorici, ali od toga neće biti ništa jer od petka traje politički rat između DF-a i DCG, a GP URA je jasno poručio da nema dogovora sa Frontom.

I dok se prave koalicioni dogovori, politički sukob u DF-u vodi se oko kandidata za gradonačelnika. Kako CdM saznaje, Nova srpska demokratija NOVA hoće da to bude Slaven Radunović, a  Pokret za promjene PzP na toj poziciji želi Branku Bošnjak.

<<<Radunović za CdM: Ujedinjena opozicija može da svrgne DPS u Podgorici<<<

Izvor CdM-a iz PzP-a je naglasio da će o svemu odlučiti Predsjednistvo DF-a naredne sedmice.

“Radunović  je kandidat NOVA-e. Mi smatramo da je Bošnjak bolji kandidat za gradonačelnika. Prepoznata je godinama kao odbornik koji poznaje odlično prilike u Glavnom gradu. Čak i istraživanja koja su rađena pokazala su da Bošnjak ima značajno veću podršku od Radunovića.  Ta istraživanja su pokazala da Bošnjak ima podršku i da ulazi u biračko tijelo GP URA i Demokrata, čak i jednog dijela DPS-a. Vidjećemo kako će biti.  Konačnu odluku donijeće Predsjedništvo DF-a. U svakom slučaju, mi nećemo sporiti nijedno rješenje jer nam je cilj da budemo što jači I da ostvarimo što bolji rezultat u Podgorici. Ipak, smatramo da je Branka Bošnjak odlično rješenje, koja bi imala ogromnu podršku, svakako nogo veću od Radunovića”, zaključio je izvor CdM-a iz PzP-a.

DNP se još nije izjasnio o kandidatu za gradonačelnika, odnosno, nije poznato da li podržavaju nekog od ova dva kandidata ili će imati svoj prijedlog.

Izbori u Podgorici održaće se 27. maja.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Orios
Gost
Orios

Podrška za DF-SNP-PCG!

Zzrno
Gost
Zzrno

Baššš,ubiše se se svi nesrbi da nam vrati krvavu 1918,-stvarno morate ma magnetnu,skener i provjeru ruskih dolara,pogotovo piskavi milačič,da laje iz kristala,a onaj jokkkk kad prikupi 150glasova

Zamoni
Gost
Zamoni

Podgorica: DPS, SD, LP, BS 29 mandata, DF, SNP, PCG 17, Demokrate,URA 10, SDP,Demos 4, Albanci 1. Pobjeda opozicije, ako neko ne izda

z d
Gost
z d

Zamoni vrati se u I razred osnovne škole. Izgleda da ti matematika nije jača strana. A kad je izdaja u pitanju vi ste davno izdali Crnu Goru.

Darmal
Gost
Darmal

Kakav je ovo spin, hahha. Pa naravno da će NOVA predlagati kandidata, oni su 90 odsto DF-a

Braos
Gost
Braos

Podrška za koaliciju DF, SNP-Prava CG, to je izvorna narodna antirežimska koalicija. Ovo ostalo je mućni pa prospi. Srbi i Crnogorci će glasati tu koaliciju, dukljani URU i Bečića, i to je to

z d
Gost
z d

E ovih jada.

z d
Gost
z d

Igrale se delije….

Analiza
Gost
Analiza

SNP-u bi bilo pametnije da se drži građanskih opozicionih stranaka, a ne teških nacionalista i iridentista. Ali, svako bira prema sebi, pa izgleda da je pravi naziv stranke Srpska narodna partija. Nekako bi da sjede na 2 stolice, ali im se obje izmiču, jer birači ne vole polutane. Bojim se, i oni će se utopiti u DF.

Kortnis
Gost
Kortnis

koje su to ,,građanske opozicione stranke”? Pa neće valjda SNP sa Bečićem i dukljanima iz URE što im se već obilo o glavu. Idu sa svojim narodom

Tako je
Gost
Tako je

DZONI JOVANOVIC!!!

Mađo
Gost
Mađo

Džaba im sve … A normalno da imaju unutrašnje sukobe, opet treba da nadu nekog da gubi u njihovo ime, nije to lako

Sakib
Gost
Sakib

Nemoc, nemoc i nemoc … Tri rijeci koje opisuju cg opoziciju

Pastaacone
Gost
Pastaacone

Ovo su na silu napravljene koalicije u pokušaju da sruše DPS, a ustvari pokazuju očaj opozicije

oki
Gost
oki

Ovaj Front je specijalizirana stranka za unutrašnje sukobe

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Prava Crna Gora zaista ima program koji bastini sve vrijednosti koje Crnogorci treba da imaju. Ipak ne ulivaju mi povjerenje, a tek s ovom koalicijom su se u mojim ocima zakopali.

Milo
Gost
Milo

A ti si,kao, mudar? Pa su bitne tvoje oci

Hrkljus
Gost
Hrkljus

Ima li iko ko ove likove ozbiljno shvata? DOsadni su kao spanska serija.

Mitar
Gost
Mitar

Glavno je da ti je DPS interesantan..kao šarena vrata.

Budo
Gost
Budo

Indijska.

Krsto
Gost
Krsto

Nema sukoba.Evo,izvor CDMa iz DFa vam kaže da će biti sasvim treća osoba.
A Branka i Slaven su naši visoki i cijenjeni funkcioneri.

Send this to a friend