Lokalni

SNP-u apsolutna vlast u Plužinama 

Socijalistička narodna partija, koja je i do sada vršila vlast u Plužinama, proglasila je apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima koji su danas održani u tom gradu. Prema preliminarnim rezultatima, od 30 mandata, oni su osvojili 17 ii 18. DPS, DF i Demokrate su osvojili po četiri, a SD jedan mandat.

Ovo je peti put da SNP samostalno osvaja vlast u Plužinama. Oni su večeras osvojili 1.145 glasova, što je oko 53 odsto od ukupnog broja.

“Ubijeđeni smo da će ovaj rezultat imati odjeka za cijelu Crnu Goru i da će biti mnogo toga da se slavi. Najvažnije je da je DPS pretrpio najteži poraz do sada”, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković.

Prema podacima Opštinske izborne komisije OIK do 18 sati glasalo je 79,36 odsto birača. Na prethodnim lokalnim izborima prije četiri godine izlaznost je bila 82,28 odsto.

Predsjednik OIK-a Milodarko Jokanović kazao je da nijesu zabilježene neregularnosti tokom izbornog dana.

Iz Demokratske Crne Gore saopšteno je da su registrovali kršenje izbornog postupka na biračkom mjestu broj 1 – Upravna zgrada.

Na izborima su učestvovale Socijaldemokrate, Socijalistička narodna partija, Demokratska Crna Gora, Demokratska partija socijalista i koalicija Demokratskog fronta koju čine Nova srpska demokratija, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i Demokratska narodna partija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend