Predsjednički

Čestitke Đukanoviću stigle od Đinpinga, Radeva, Rutea, Zaeva i Rohanija

Povodom pobjede na predsjedničkim izborima Milu Đukanoviću prstižu čestitke i dalje, saopšteno je iz Demokratske partija socijalista.

>>>Đukanović položio zakletvu>>>

Čestitke su, pored ostalih, uputili predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping, predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev, predsjednik Vlade Holandije Mark Rute i predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev i predsjednik Islamske Republike Iran Hasan Rohani.

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je predsjedniku Đukanoviću srdačne čestitke povodom stupanja na dužnost Predsjednika u ime kineske vlade i kineskog naroda.

Đinping u čestitki navodi da Kina i Crna Gora posjeduju duboko tradicionalnno prijateljstvo i istakao ulogu predsjednika Đukanovića u izgradnji i razvoju tih odnosa.

„Ovih godina obje strane su održale intenzivne razmjene na visokom nivou i čvrstvo međusobno političko povjerenje, kao i saradnju u raznim oblastima, koja kontinuirano napreduje. Svi ovi plodovi postignuti su uz Vaše kontinuirano praćenje i veliku podršku, što vrlo cijenim“, kazao je Đinping.

On je istakao ličnu posvećenost daljem razvoju kinesko-crnogorskih odnosa, posebno u okviru inicijative „Jedan pojas jedan put“, kao i promovisanje tih odnosa na većem nivou, na dobrobit oba naroda.

Predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev u čestitki navodi da je nepobitna podrška koju je Đukanović dobio od građana Crne Gore garancija za uspjeh njegovo predstojećeg mandata Predsjednika i za sprovođenje strateških izbora zemlje. On je iskazao uvjerenje da će predsjednik Đukanović tokom mandata činiti iste napore kao i u prilikom učlanjenja u NATO, da podrži aspiracije svih institucija i nevladinog sektora Crne Gore u cilju uspješne finalizacije pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjednik Vlade Holandije Mark Rute uputio je srdačne čestitke Đukanoviću i istakao zadovoljstvo nastavkom saradnje na bilateralnom i na multilateralnom nivou, uključujući i NATO. „Uvjeren sam da ćemo moći da produbimo konstruktivne odnose između naših zemalja, u korist oba naša naroda“, kazao je Rute.

„Nadam se da će, pod Vašim vođstvom, Crna Gora nastaviti da dostiže reforme neophodne u pravcu približavanja evropskim integracijama. Holandija će nastaviti da podržava Crnu Goru na tom putu“, navodi se u čestitki holandskog premijera.

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev čestitao je Đukanoviću na pobjedi i izrazio nadu u skori susret, navodeći da zajednička istorija, dugogodišnje prijateljstvo i bliski odnosi između Makedonije i Crne Gore ostaju čvrst temelj za buduću saradnju u oblasti evropskih integracija, trgovine i odbrane.

„Ostajemo zahvalni za principijelnu podršku Crne Gore za članstvo Makedonije u NATO i iskreno se nadamo da ćemo vam se pridružiti, kao punopravna članica, u najskorije vrijeme“, kazao je Zaev.

Predsjednik Islamske Republike Iran Hasan Rohani izrazio je nadu da će se odnosi Irana i Crne Gore, zajedničkim zalaganjem i saradnjom zasnovanom na prijateljstvu dva naroda, sve više razvijati u skladu sa interesima dvije zemlje.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mangup
Gost
Mangup

Ahahahhahahah sve vam je danas reko, nego ga vi ne slušate….
,, Zaklinjem se svojom čašću…”Pametnome dosta…..

Simo
Gost
Simo

Je li ovo vezni red Fljamurtarija.
Ima li ko bitan u svijetu da uputi cestitku

Sveto M
Gost
Sveto M

Nešto ne znam jesam li čestitao!

Ve$a
Gost
Ve$a

Citav svijet ga voli i posuje!

Jas
Gost
Jas

Čestitao mu sve moj do moga 😂

Noks
Gost
Noks

Srecno predsjednice

Chivas
Gost
Chivas

Srecno Predsjednice. Crna Gora je uz Vas!

Jana
Gost
Jana

Djukanovicu neka je sa srecom. Da nastavite da vodite Crnu Goru putem napretka kao sto ste i do sada. Svaka cast.

Dana
Gost
Dana

Sve cestitke predsjednice.

Olja
Gost
Olja

Je li Drage danas na aparatima.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Ima i od mene “cestitku”: I’m gonna buy a ticket now as far as I can ain’t never back.First June 2018.Cleveland OHIO.

Ćotek
Gost
Ćotek

Oću čestitku od kraljice – za druge me ne zanima! onakve poklone, pecivo, kolač je Lidija ponjela u Harija i Megan a da kraljica ne kaže Milu i državi Černoj Gori hvala a kamo li Milo neka ti je srečno 😎

Baro
Gost
Baro

Hahaha…a niko mu nije ni dosao na inauguraciju…Poslali zamjenike zamjenika hahaha

Ve$a
Gost
Ve$a

Tjesi se “baro” … haaaha iźede vas zlo!

Send this to a friend