Predsjednički

Crnogorske zajednice iz Latinske Amerike čestitale Đukanoviću

Milo Đukanović
Milo Đukanović

Crnogorske zajednice u u Argentini, Boliviji, Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju uputile su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću zajedničku čestitku povodom stupanja na tu dužnost, i poziv za posjetu krajem 2018. godine, kada obilježavaju 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na taj kontinent.

“Za sinove i kćeri Crne Gore u Latinskoj Americi, početak Vašeg mandata je povod velikoj sreći jer nam osnažuje uvjerenje da će pitanje našeg očuvanja i odnosa sa starom domovinom biti još prisutnije u državnoj politici Crne Gore, jer su Vaša dosadašnja zalaganja i podrška bila i nastavljaju biti od suštinske važnosti u hiljadugodišnjoj slobodarskoj borbi za očuvanje crnogorskog identiteta. Želimo da znate da ste za sve nas apsolutni garant da će Crna Gora i njene institucije biti i ostati naši saveznici u teškoj, ali časnoj borbi za očuvanje našeg identiteta i širenje crnogorske kulture kako u vremenu u kojem živimo, tako i za buduće generacije”, navodi se u čestitki.

Ističe se su sigurni da eć Đukanović nastaviti sa jačanjem zajedničkih projekata započetih u vrijeme kada je bio premijer.

“U ime svih crnogorskih zajednica u Argentini, Boliviji, Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju koristimo priliku da Vam svi zajedno
uputimo zvanični poziv da nas kao Predsjednik Crne Gore posjetite početkom decembra mjeseca 2018. godine kako bismo zajedno proslavili 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na ovaj kontinent, te tu priliku iskoristili za novo kontinentalno okupljanje naših organizacija, inauguraciju Crnogorske kuće, i da Vam iskažemo svu zahvalnost koju osjećaju Crnogorci koji žive u Latinskoj Americi”, zaključuje su u čestitci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Čuvari crnogorskih korena u latinskoj americi.

Milovan
Gost
Milovan

Milo, simbolu Crne Gore, crnogorskog indentita i crnogorske kulture. Cestitke!

Send this to a friend