Predsjednički

Svi predsjednički kandidati dostavili ASK-u izvještaje u roku

Ilustracija

Svi kandidati koji su učestvovali na posljednjim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori dostavili su u roku Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK) izvještaje o porijeklu, visini i stukturi prikupljenih i utrošenih sredstava u izbornoj kampanji, sa pratećom dokumentacijom.

Iz ASK su kazali da su izvještaji dostavljeni u zakonskom roku od 30 dana od održavanja izbora, odnosno do utorka.

“Agencija je dužna da izvještaje o prikupljenim i utrošenim sredstvima u izbornoj kampanji najkasnije sedam dana od prijema objavi na svojoj internet stranici”, navodi se u saopšenju.

Agencija će, kako su kazali njeni predstavnici, obaviti kontrolu dostavljenih izvještaja i prikupljene prateće dokumentacije, provjeriti potpunost i tačnost prijavljenih podataka, kao i nadzor nad poštovanjem odredbi zakona na osnovu podataka koje su dostavili politički subjekti, odnosno kandidati za predsjednika.

ASK će nalaze kontrole i nadzora objaviti u izvještaju koji je dužna da donese i objavi na internet stranici u roku od 60 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora.

“Agencija će pokrenuti zakonom propisane postupke ukoliko u toku kontrole i nadzora dostavljene dokumentacije utvrdi eventualne nepravilnosti i kršenja zakona”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend