Auto - Moto

Audi sprema električni trotinet-skejtbord

​Kao dio nastojanja da se uključi u trku ka tržištu električnih vozila, Audi je u septembru 2018. predstavio E-tron model automobila, a sada sprema i električni trotinet koji može da se koristi i kao skejtbord.

Vozilo na četiri točka može da razvije brzinu do oko 20 kilometara na sat, a teži 12 kilograma i po jednom punjenju može da pređe do 20 kilometara. Audi planira da sa prodajom novog trotineta počne do kraja 2020. godine, te će vozilo moći da se nabavi po cijeni od dvije hiljade eura.

Kombinacija trotineta i skejtborda donosi jedinstveno iskustvo vožnje, pa vozači zauzimaju drugačiji položaj u okviru kojeg je torzo okrenut sa strane, kao kod upravljanja skejtbordom.

Brzina i kočenje se kontrolišu preko držača koji se nalazi na prednjoj strani, a jedna ruka je slobodna i može da posluži za davanje signala tokom skretanja. Baterija se takođe nalazi u držaču, a tu je i mali displej koji vozaču signalizira koliko je energije preostalo.

Trotinet ima i prednja i zadnja svijetla, a Audi je obećao i Bluetooth konekciju koja bi trebalo da omogući da se trotinet prilagodi potrebama korisnika i da se zaštiti od kradljivaca.

Audi je posljednji od velikih proizvođača koji su iskoračili u proizvodnju električnih prevoznih sredstava, a sve ukazuje na to da je novi trotinet-skejtbord zamišljen kao dodatak E-tron vozilima, te bi mogao da se nudi kao dopuna kupcima koji će moći da ga pune u gepeku svojih električnih vozila i da ga iskoriste kada god im bude bio potreban.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Super je! 👌👍

Send this to a friend