Automobili

Do 2023. izbacuju 18 novih modela električnih vozila

Američki div autoindustrije General Motors (GM) objavio je svoju viziju budućnosti automobila, s naglaskom na vlastite planove za naredni petogodišnji period.

GM čvrsto vjeruje u 100 odsto električnu budućnost, koja će donijeti automobilsku industriju i promet u potpunosti oslobođene nesreća, gužvi i zagađenja okoline, prenosi SEEbiz.

U skladu s tom vizijom kompanija će već u sljedećih 18 mjeseci predstaviti nova dva potpuno električna automobila, zasnovana na tehnologiji i poukama iz modela Chevrolet Bolt EV.

Nakon toga, do 2023. godine GM će u prodaju pustiti još najmanje 18 novih potpuno električnih vozila. Kako bi se taj plan ostvario potrebno je paralelno razvijati tehnologiju baterija i gorivih ćelija.

Zavisno od potreba i situacija, kompanija planira da u električna vozila ugradi i baterijske sisteme i one s vodonikovim gorivim ćelijama. Jedan od koncepata koji će biti pokretan potonjim rješenjem i elektromotorima bit će Silent Utility Rover Universal Superstructure (SURUS), u osnovi šasija nastala na osnovi tegljača koja će ponuditi svestranu primjenu istog podvozja za izradu više vrsta vozila, poput dostavnih kombija, kamiona ili vozila hitne pomoći.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pitanje
Gost
Pitanje

Bez želje da sumljam u sve, ipak, šta se dešava za olovom i kiselinom iz dotrajalih akumulatora?

Send this to a friend