Automobili

Automobilski saobraćaj seli se sa puteva u vazduh

Japanci planiraju da tokom sljedeće decenije ponude domaćem tržištu leteći automobil. U izradi mape puta za ovaj pojekat učestvovaće 20 svjetski poznatih kompanija, uključujući Airbus i Uber.

Japanski mediji objavili su kako su počeli radovi na letećem automobilu, a grupu kompanija koje učestvuju o ovom ambicioznom projektu nastalom na inicijativu vlada te zemlje predvode Uber, Japan Airlines, Airbus, Boeing, NEC i Toyota.

Japan je za ovaj projekat izdvojio 40,4 milijarde dolara, a iz Ministarstva za ekonomiju, trgovinu i industriju navedeno je kako će 2019. godine biti proizveden motor i druga prateća oprema za leteći automobil.

Ministar ekonomije Japana, Hirošige Seko, izjavio je da će leteći automobil olakšati kretanje kroz saobraćajne gužve u velikim gradovima, ali i olakšati transport ljudi i roba do ostrva i udaljenih, teško pristupačnih planinskih oblasti u toj zemlji.

U međuvremenu, Japan planira da donese nove zakone i tako preuzme vodeću ulogu u svijetu kada je u pitanju pravna regulativa koja se odnosi na leteće automobile.

Tagovi

6 Komentara na "Automobilski saobraćaj seli se sa puteva u vazduh"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend