Automobili

Bentley uskoro slavi stoti rođendan i proslava je već počela

Britanski luksuzni brend Bentley će uskoro napuniti 100 godina, koje je proveo kreirajući neke od najboljih automobila svijeta, a proslava je već počela.

Kako bi obilježili ovu priliku, Bentley je otkrio ograničeno izdanje Mulsanne W.O. Edition by Mulliner, koje je zapravo omaž osnivaču kompanije, Valteru Ovenu Bentliju.

Samo sto primjeraka ovog ograničenog izdanja posvećenog stogodišnjici brenda će biti proizvedeno, a dostave će krenuti od iduće godine, prateći njegov zvanični debi na Pebble Beach Concours d’Elegance u avgustu.

Svaki od sto modela će imati dio originalnog 8 Litre u sebi, odnosno automobila koji je osnivač ove kompanije posljednje dizajnirao. Dio bregaste osovine ovog modela će biti osvijetljen u specijalnoj vitrini Mulliner modela, zajedno sa inskripcijom koja će objasniti njegov značaj.

Drugi specijalni tretmani koje su ovi modeli ograničenog izdanja dobili uključuju Onyx farbu eksterijera, iako vlasnici imaju opciju da svoj model naruče u boji po želji. Mali W.O. Bentley potpis na donjem braniku, zajedno sa specijalnim obilježjima 100 godina ovog brenda na točkovima i vratima kompletiraju specijalne detalje eksterijera.

Unutar vozačke kabine, W.O. Edition kreira omaž originalnom modelu i koristi Fireglow Heritage kožu sa Beluga detaljima i šavovima. Drvena centralna konzola sadrži potpis osnivača, dok je mini frižider instaliran unutar zadnjeg sjedišta. W.O. Edition by Mulliner će biti dostupno u formi sva tri Mulsanne modela, uključujući Speed. O cijeni još uvijek nema podataka.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend