Automobili

BMW Serija 1 Sedan konačno stiže u Evropu?

Najmanji BMW-ov model Serija 1 se u Evropi prodaje samo kao hečbek, dok je početkom 2017. ekskluzivno za Kinu napravljena i sedan verzija.

Međutim, u junu ove godine Serija 1 Sedan je lansirana i u Meksiku, što je otvorilo vrata mogućnosti da ova verzija stigne i do drugih kontinenata, prije svega Evropu.

Spekulacije o tome su postale još glasnije nakon serije špijunskih fotografija napravljenih u Minhenu, gdje je primijećena blago kamuflirana Serija 1 Sedan.

Teško se primijete razlike u odnosu na model iz Kine i Meksika, niti može da se sa sigurnošću tvrdi da je uslikani automobil planiran za Evropu, ali postoji velika vjerovatnoća da je za “Stari kontinent”.

Prije svega jer BMW nema dostojnog takmaca malim sedanima svojih najvećih konkurenata – Audiju A3 Sedan i Mercedes A-klasi Sedan/CLA.

S druge strane, BMW nema mnogo drugih razloga, prije svih ekonomskih, da lansira Seriju 1 Sedan u Evropi s obzirom na slabu potražnju za tako malim, a opet skupim automobilom.

Takođe, Serija 1 Sedan bi istovremeno ukrala dio “kolača” koji ima Serija 3 sedan, a koja je mnogo profitabilnija.

Više o svim ovim spekulacijama znaće se za nekoliko mjeseci kada BMW predstavinovu generaciju Serije 1 u hečbek varijanti u Evropi.

Nova generacija je bazirana na UKL FWD platformi koju će dijeliti sa brendom MINI i prvi put će biti sa prednjim pogonom.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend