Automobili Ekskluzivni Centodecei

Bugati predstavio najnoviji model od devet miliona eura

Bugati je predstavio najskuplji model u svojoj ponudi pod nazivom Centodieci, čija cijena iznosi vrtoglavih devet miliona dolara. Ekskluzivnost ovog modela dolazi iz činjenice da će ih proizvesti samo 10.

Centodecei je automobil izvanrednih sportskih karakteristika, sa ugrađenim motorom od 16 cilindara i snagom od 1600 konjskih snaga.

Brzinu od 100 km/h postiže za 2,4 sekunde, do 200 km/h za 6,1 sekundu, do 300 km/h “stiže” za 13,1 sekundu. Maksimalna brzina mu je 420 km/h, ali je elektronski ograničen, odnosno stavljena je blokada na 380 km/h.

Centodieci (čentodijeći) na italijanskom jeziku znači 110, što po imenu i dizajnu automobila poznavaoce Bugatijeve istorije odmah asocira na čuveni model EB110 iz druge polovine 90-tih, piše CNN.

U tom periodu kompanija je ulagala velike napore da povrati ugled u automobilskom svijetu i tako je nastao popularni EB110 omiljen profesionalnim vozačima i ljubiteljima automobilizma uopšte.

Međutim, pored velikog uspjeha ovog automobila, poslovanje Bugatija se nije značajno popravilo i 1998. godine, kupovinom većinskog dijela akcija, Folksvagen ga spasava od bankrota.

Za sada je proizveden samo jedan od ukupno 10, koliko je planirano.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
cetinjeMiško
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miško
Gost
Miško

Na koji plac? Na Cetinje?

cetinje
Gost
cetinje

Kod Jabučana,ako ih “ko ne ufati”.

Send this to a friend