Automobili

Castellana i ove godine ugostila preko 20 skupocjenih super automobila

Castellana je i ove godine ugostila preko 20 skupocjenih super automobila.  Lamborgini, Ferrari, Mercedes, Porsche, Aston Martin su samo neki od brendova koji je “okupirao“ parking kompanije.

Organizator, Peter Ternstorm je i prošle godine planirao „stajanje“ u Castellani. Kako su svi bili zadovoljni uslugom, upisali su Castellanu i ove godine, uz kratak predah u restoranu dok napune gorivo.

“Putujemo od Skandinavije do Albanije i nazad, svake godine. Stajemo u Castellani blizu Podgorice, jer je to posljednje stajanje prije granice.  Napunićemo rezervoare i zaputićemo se prema granici“, kazao je Peter Ternstorm.

Na pitanje da li su i oni bili prošle godine, odgovorio je da će doći sljedeće godine.

Marketing menadžer Castellane Marko Zečević istakao je da je prava atrakcija kada se ovoliko posebnih automobila okupi na jednom mjestu.

“Zadovoljni smo jer su izabrali baš Castellanu, jer da nisu bili zadovoljni prošle godine, sigurno ne bi dolazili i ove. To su jednostavni ljudi, dozvoljavali su da se slikaju, da se gledaju automobili čak i unutra, da ih svi nešto i pitamo, a bilo nas je puno. Imali su strpljenja i sa zadovoljstvom odgovarali na mnoga pitanja. Kupci sa pumpe, tehničkog, restorana i servisa, svi su došli da pogledaju automobile na parkingu”, naglasio je on.

Gran Turismo je osnovan u junu 2002. godine u Švedskoj, kao bratstvo za vlasnike super automobila. Danas imaju 4.800 članova iz cijelog svijeta – iz svih zemalja Evrope, SAD-a, Južne Afrike, Azije i Australije. Ono što ih povezuje je da svi posjeduju super automobile.

Svake godine organizuju devet ili deset događaja. Ekskluzivni dani na stazi Nurburgring, Spa-Francorchamps, Tor Poznan u Poljskoj i Hungaroring. Isto tako obavljaju i putne vožnje na najboljim putevima na svijetu – u Švajcarskoj, Hrvatskoj i Italiji. Osim toga, organizuju posebne događaje za članove, kao što je njihova godišnja vožnja sa Mille Miglia, i oktobarska vinska tura u Toskani.

Ne radi se samo o vožnji, već i o upoznavanju ljudi iz cijelog svijeta koji vole i vožnju.

13 Komentara na "Castellana i ove godine ugostila preko 20 skupocjenih super automobila
"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend