Automobili

Električna vozila ostaviće bez posla više od 400.000 ljudi

Prelazak na električna vozila mogao bi da u Njemačkoj dovede do nestanka 410.000 radnih mjesta do 2030. godine, pišu njemački mediji.

Prema pisanju dnevnika Handelsblat, koji se poziva na izveštaj savjetodavnog tijela njemačke administracije “Budućnost mobilnosti”, samo u proizvodnji motora i mjenjača moglo bi da bude ugroženo oko 88.000 radnih mjesta.

U izvještaju se ističe da motori na električni pogon imaju manje delova i potrebno je manje održavanja od onih s unutrašnjim sagorijevanjem što će dovesti do otpuštanja radnika.

“Proizvodnja vozila biće dodatno automatizovana i neće biti potreban sadašnji broj radnika”, piše Handelsblat prenoseći izjavu predsjednika NPM Heninga Kagermana.

Tokom 2018. godine, broj zaposlenih u njemačkoj automobilskoj industriji dostigao je 834.000 što je najviše od 1991. godine.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Animus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Industrijalizacija i unaprijedjivanje tehnologija su, pod izgovorom boljitka i napretka, samo u cilju bogacenja pojedinaca ili korporacija. Boli njih cosak za ljude na ovoj planeti. Zato drzave trebaju da vode racuna o ljudima, sto je sve redje i redje. Drzave vode politicari, koji se potkupe za saku dolara, te korporacije diktiraju zivote i buducnost obicnog covjeka.

Send this to a friend