Automobili

Električni automobili za klimu gori od dizelaša

Njemačko istraživanje dovelo je u pitanje ekološku prihvatljivost električnih automobila, ukazavši da oni pomažu klimi samo na papiru te da su, zapravo, gori za okolinu od dizel vozila.

Christoph Buchal, profesor fizike iz Koelna, sastavio je izvještaj s kolegama Hans-Dieterom Karlom i Hans-Wernerom Sinnom za Ifo Institut za ekonomska istraživanja.

Kad se emisije ugljičnog-dioksida iz proizvodnje baterija i neobnovljivih metoda korištenih da se proizvede električna energija u Njemačkoj uzmu u obzir, električni automobil opterećuje klimu 11 do 28 posto više od dizel automobila, iznosi se u studiji.

Mnogo energije koristi se za obnavljanje i procesiranje litija, kobalta i mangana koji se koristi za automobilske baterije.

“Baterija za Tesla Model 3 proizvodi 11 do 15 tona ugljičnog-dioksida,” navodi se u studiji.

Sa životnim vijekom baterije od 10 godina i kapacitetom da se pređe 15.000 kilometara na godinu, to bi značilo 73 do 98 grama ugljen-dioksida na kilometar, prema autorima.

Kada se u obzir uzme i emisija ugljičnog-dioksida koja rezultira iz električne mreže, u stvarnosti, Tesla emitira između 156 i 181 gram ugljen-dioksida na kilometar, što je znatno više od dizel Mercedesa, prema studiji.

Proizvođači automobila planiraju da prebace većinu svojih ponuda na električne automobile, no autori studije kažu da bi za klimu motori na pogon metanom bili bolji, jer su njihove emisije ugljen-dioksida trećinu niže od emisija dizel motora.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
TitograđaninDragasBoleKnightIlija Ikic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograđanin
Gost
Titograđanin

Pričam ja odavno da el.vozila veze sa mozgom nemaju. Moraju se trošiti ogromne količine uglja za proizvodnju el.energije koja je potrebna za pokretnje vozila, jer nema svako pristup obnovljim izvorima el.energije.

Dragas
Gost
Dragas

Cim nafte nestane opet ce se baciti na kitove.

Bole
Gost
Bole

Ima jedna bitna stavka koja se ne pominje – lakse je u fabrikama baterija postaviti dobre filtere i smanjiti emisiju stetnih gasova, nego u svim automobilima. Stara je ovo prica i dokazano ne pije vodu. Posljednji trzaji naftnog lobija. Uvijek je bilo da oni koji drze monopol nad starom tehnologijom koce napredak i dolazak novih tehnologija. Tu bi trebalo nesto… Više »

Ilija Ikic
Gost
Ilija Ikic

Platio ih je naftni lobi.

Strah od visine
Gost
Strah od visine

Biciklo i benzin sve ostalo je promasaj

Apsolut neutral
Gost
Apsolut neutral

1. Za sebičnu Evropu je bolje da se zagađuju Kina i ostala Azija, koji će praviti akumulatore, nego Evropa.
2. Nafta je pri kraju, pa nije izbor struja ili nafta, nego autom ili pješke.

Knight
Gost
Knight

Problem nafte je daleko komplesniji nego sto mislite….Nafta je po najmanje energent…Svega 20% sirove nafte ode u energetske svrhe

Send this to a friend