Automobili

Električni MG koncept izgleda kao da je sa druge planete

Koncept električnog modela koji je za salon automobila u Šangaju spremio britanski MG, raspametio je mnoge. Dizajnerski djeluje kao da je van ovoga svijeta, a proizvođač najavljuje domet od čak 800 km i ubrzanje do 100 km/h za manje od 3 sekunde.

MG je prikazao vrlo hrabar koncept pod nazivom Cyberster – riječ je dvosjedu bez krova, koji je dizajniran za budućnost, a koji u stvari daje uvid u napredne tehnologije koje će MG koristiti u svojim novim modelima, dok istovremeno podsjeća na nekadašnji MG B iz 1962. godine, piše Autocar.

Poenta je bila napraviti automobil izuzetne efikasnosti koju mu omogućava aerodinamika, pa su naprijed upadljivi ogromni usmjerivači i usisnici vazduha, dok je zadnji kraj zaravnjen. Točkovi su takođe posebnog ‘hacker blade’ dizajna.

Dio iza sjedišta koristi posebne usmjerivače vazduha, u okviru kojih se nalaze i plutajući nasloni za glavu za ‘Zero Gravity’ sjedišta.

MG tek treba da objavi sve tehničke podatke za Cyberster, ali za sada kažu da je osnovan na vrhunskoj EV platformi i da će nuditi domet od 800 km i vrijeme ubrzanja do “stotke” ispod 3 sekunde.

Takođe će koristiti 5G tehnologiju, što znači da će biti opremljen i najsavremenijim sistemima za potpuno autonomnu vožnju.

Cyberster ima “magična” LED svijetla, inspirisana klasičnim MG modelima, koja se otvaraju kada se uključe. Sa strane atraktivnog koncepta pruža se laserski LED “kaiš”, dok su zadnja svijetla oplemenjena detaljima britanske zastave.

Još detalja znaćemo kada počne sajam u Šangaju, zakazan za 21. april.

Send this to a friend