Automobili

Evo šta se desi kada ne zategnete dovoljno šrafove na točkovima

Ekipa YouTube kanala mastemilo82 već neko vrijeme pokušava da uništi Opel Astru prve generacije, ali to im baš i ne polazi za rukom.

Ovoga puta su automobil pokušali da dokrajče opuštanjem šrafova na prednjem lijevom točku. Vjerovatno ne treba previše objašnjavati zašto bi šfrafovi na svim točkovima u svakom trenutku trebalo da budu propisno zategnuti.

Ako vam se ipak slučajno dogodi da prilikom promjene pneumatika posao zatezanja šrafova ne obavite na zadovoljavajući način, priloženi video sugeriše da ćete veoma brzo postati svjesni ovog propusta.

Naime, potrebne su stalne korekcije na upravljaču da automobil ne bi ‘vukao’ u jednu stranu.

Čak i sa opuštenim šrafovima momci su uspjeli da prevale desetak kilometara, a tek njihovo krajnje opuštanje je rezultiralo otpadanjem točka u vožnji.

Preporuka je da u ovakvoj situaciji izbjegavate naglo kočenje i postepeno usporavate da ne bi došlo do zanošenja vozila.

Da li je ovaj manevar dokrajčio Astru? Naravno da nije. Neuništivu munju možemo očekivati u još nekom nastavku, a komentari uz priloženi video sugerišu da ideja za daljnju destrukciju nesrećnog automobila – ne nedostaje.

Send this to a friend