Automobili

Ilon Mask otvori dušu-akcije Tesle padnu

Foto: Twitter

Nakon što je Ilon Musk u intervjuu za “The New York Times” priznao da mu je ovo najteža i vrlo bolna godina, da je bilo nedjelja u kojima je radio i po 120 sati, te da ima problema sa spavanjem, akcije Tesle su pale.

<<<Emocije ga savladale: Vlasnik Tesle se u intervjuu i smijao i plakao<<<

Ulagačima se to, kako je objavio “CNNMoney”, nije svidjelo. Naime, nakon intervjua akcija Tesle pala je za 9 odsto, a ukupni pad otkad je Tesla izjavio da bi kompaniju mogao povući sa berze iznosi 21 odsto.

“NYT” je objavio i kako su neki članovi upravnog odbora u Tesli zabrinuti oko toga što često pije tablete za spavanje, ali i što povremeno uzima lakše droge.

Ali iz Tesle su im odgovorili da je Ilonova predanost kompaniji očigledna.

“Njegovo liderstvo je razlog što je Tesla porasla od malog startupa do velike kompanije čijih je stotina hiljada automobila na ulicama, koja zapošljava desetine hiljada ljudi širom svijeta i stvara značajnu vrijednost u poslovanju.”

Podsjetimo, najava osnivača i izvršnog direktora Tesle Ilona Maska da razmišlja o povlačenju dionica tog proizvođača električnih automobila sa berze rezultirala je tužbom investitora, koji su zbog toga izgubili milione dolara.

Mask je prije dvije nedjelje poručio da razmišlja o delistiranju Tesle, ocijenivši da je to za tu kompaniju ”najbolji put”.

Tog dana cijene akcija Tesle su porasle čak 11 odsto, a onda je uslijedio pad. Neki investitori optužili su Maska za varanje.

Send this to a friend