Automobili

Kad staru Alfu Romeo 33 Stradale zamislimo kao automobil za 21. vijek

Jedan od najljepših automobila kompanije Alfa Romeo, 33 Stradale, ponovo je zamišljen kao moderni sportski automobil za 21. vijek, a kreator ovih dizajnerskih skica je Patrik Piplov.

Skica

Model 33 Stradale, koji se proizvodio samo tokom 18 mjeseci krajem šezdesetih godina prošlog vijeka je, po mišljenju mnogih, jedan od najljepših automobila koji su ikada kreirani.

Najočiglednija sličnost između zamišljenog automobila sa fotografija i originalnog modela jeste kod velikih farova koji dominiraju prednjim dijelom. Svjetlosne jedinice pojseduju trkama inspirisanu žutu boju i smještena su direktno iznad malih usisnika za vazduh. Uprkos „uskom“ nosu, tu je i prepoznatljiva maska (rešetka) hladnjaka kompanije Alfa Romeo.

Bočne strane „zamišljenog“ automobila su znatno drugačije od originala, s obzirom na to da njima dominiraju ravne linije i agresivni i naglašeni uglovi, dok su kod originala linije bile znatno blaže i manje naglašene.

Jedna od bitinijih stvari koju je ovaj model zadržao sa originala jeste stakleni krov. Ne samo da on izgleda sjajno, već i čini da kabina automobila izgleda prostranije i udobnije.

Alfa Romeo 33 Stradale

Posmatrano sa zadnje strane, vidi se par svjetlosnih jedinica koje su povezane tankim, horizontalno postavljenim štop svjetlom. Tu je još i spojler koji je integrisan na prtljažnik automobila, kao i veliki difuzor.

Početkom juna, predstavnici kompanije Alfa Romeo su potvrdili da rade na razvoju novog super automobila koji će nositi oznaku 8C Coupe. Oni su naglasili da će taj automobil biti inspirisan trkačkim automobilima kompanije Alfa Romeo od dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka, te da će imati agregat montiran „na sredini“.

Ako bude izgledao bar blizu ovom zamišljenom modelu, možemo reći da će Alfa Romeo imati pravog aduta u „svojim rukama“.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend