Automobili

Kako se kupuje Bugatti?

Teško je zamisliti glamurozniji automobil od Bugattija.

FOTO: Bugatti

Limitiran, luksuzan i raskošan, Bugatti dolazi sa višemilionskim dolarskim cijenama za svoj elitni status.

A i proces kupovine može biti jednako ekskluzivan kao i sam automobil.

Nazvan Molsheim Ekperience (iskustvo u Molzajmu), unaprijed kvalifikovani potencijalni kupci su gosti u Bugattijevom štabu u Molzajmu u Francuskoj, na jedan dan.

FOTO: Bugatti

Poslije obilaska kompleksa, uzimaju Bugatti na test vožnju prije nego što uđu u salon kupaca brenda kako bi kreirali prema svojim potrebama i željama prilagođeno vozilo.

Trenutno su na prodaju Bugatti Chiron i Chiron Sport, koji koštaju 2,9, odnosno 3,26 miliona dolara, a biće ih proizvedeno još samo 200.

Brend je daleke 1909. osnovao Etore Bugati, a ekskluzivne modele njegove kompanije posjeduju najveće svjetske zvijezde poput fudbalera Kristijana Ronalda, repera Džej-Zija, boksera Flojda Mejvedera, pjevačice Bijonse…

U Chiron Sportu se nalaze jednokaratni dijamanti u membranama zvučnika, najveće LED ambijentalno osvjetljenje, 16 vrsta kožnih obloga sjedišta i unutrašnjosti.

U Bugattijima nećete naći plastične detalje, čak su i ventilacioni otvori napravljeni od legure titanijuma i magnezijuma.

FOTO: Bugatti

Lako se može nazvati dijelom visoke mode, biće napravljeno samo 500 jedinica, a već je 300 prodato.

Preostalih 200 će biti u podaji do druge polovine 2021, potvrdio je predsjednik Bugattija Štefan Vinkelman.

Iz Bugattija poručuju da njihov prosječan kupac ima ličnu kolekciju automobila od 42 vozila i dva privatna aviona, između ostalog.

Više od 50 odsto kupaca Chirona su prvi put vlasnici Bugattija, što je i bio cilj dizajna ovog modela, kao i njegovog prethodnika Veyrona.

Polovina Chirona je kupljena na neviđeno, otkrila je direktorka komunikacija francuskog proizvođača superautomobila Manuela Hene.

FOTO: Bugatti

Ali potencijalni kupci koji prije toga žele da ga probaju, prolaze kroz Molsheim Ekperience u dvorcu Sent Žan.

Kvalifikovani potencijalni kupac stiže avionom u Molzajm, rodno mesto i sedište Bugattija, u srcu Alzasa, francuskog regiona na granici sa Njemačkom i Švajcarskom.

Bugatti osim njih poziva i prethodne vlasnike Buggatija, onih koji su kupili Veyron i druge kvalifikovane kupce, ali su nijemi za detalje potpunog procesa provjere.

Iz kompanije tvrde da u prosjeku imaju dvojicu potencijalnih kupaca iz Sjeverne Amerike mjesečno, koji učestvuju u Molsheim Experience procesu.

Učesnici u procesu u Bugattijevom dvorcu uče o istoriji kompanije i posmatraju jedinstvenu umjetničku kolekciju porodice Bugatti.

FOTO: Bugatti

Takođe imaju priliku da uživaju u klasičnim, starinskim Bugattijima. Mogu čak da voze Type 35 iz 1926.

Jedan od najvažnijih modela u istoriji Bugattija zabilježio je više od 2.000 pobjeda i podijuma u trkama, što ga čini jednim od najuspješnijih trkačkih automobila u istoriji automobilizma.

Kupci obilaze i zgradu Atelier, jedinu modernu građevinu u Bugattijevom kompleksu, koja ima oblok “makarone” poput logoa brenda.

Upravo na tom mjestu se ručno sklapaju Bugatti automobili, precizno i detaljno na osnovu ličnih specifikacija koje je tražio svaki kupac.

FOTO: Bugatti

Kupci mogu da naprave pauzu za odmor i popiju čaj u istorijskoj zgradi Orangerie, jedinoj koju je u komplesku dodao Etore Bugati, koja je pažljivo obnovljena 2009. kao dio 100. godišnjice Bugattija.

Tu je stacioniran i tim “letećih doktora”, spremnih da u svakom trenutku odu u bilo koji dio svijeta i servisiraju automobil kako bi osigurali da zadrži svoju vrijednost.

Nakon obilaska kompleska, kupci izlaze sa Chironom na otvoren put uz prisustvo iskusnog vozača.

FOTO: Bugatti

Po povratku u sjedište Bugattija, kupci uz pomoć dizajnera automobila prave ličnu konfiguraciju za svoj jedinstveni primjerak Chirona u Costumer Lounge objektu.

Mnogi kupci koji dođu odluče se da uzmu dva Chirona – jedan za svoju kolekciju, drugi samo za vožnju.

“Svako ko je ozbiljno unaprijed razmišljao o kupovini Bugattija, to je na kraju i uradio”,rekao je zvanični test vozač kompanije Pjer-Anri Rafanel.

1 Komentar na "Kako se kupuje Bugatti?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend